Bijelo Polje: Odloženo suđenje grupi za tuču ispred noćnog kluba “Sparta”

Prvostepenom presudom Višeg suda, koju je ukinuo Apelacioni sud, Nikola Radović osuđen je na dvije godine zatvora zbog pokušaja ubistva Srđana Juriševića. Jurišević je osuđen na godinu zatvora zbog nanošenja teške tjelesne povrede Vuku Radoviću, dok je Milo Radević zbog nanošenja lake tjelesne povrede Juriševiću osuđen na sedam mjeseci zatvora

4950 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Suđenje grupi za tuču ispred noćnog kluba “Sparta” 2017. godine odloženo je danas u Višem sudu u Bijelom Polju.

Ročište je odloženo zbog nedolaska državnog tužioca Vladana Đalovića, koji je službeno odsutan.

U tom sudu u ponovnom postupku Nikola Radović odgovara zbog pokušaja ubistva Srđana Juriševića, a Jurišević i Milo Radević (39) zbog nanošenja teških tjelesnih povreda.

U policijskoj evidenciji Jurišević je poznat kao pripadnik kavačkog kriminalnog klana.

Prvostepenom presudom Višeg suda, koju je ukinuo Apelacioni sud, Nikola Radović osuđen je na dvije godine zatvora zbog pokušaja ubistva Srđana Juriševića.

Jurišević je osuđen na godinu zatvora zbog nanošenja teške tjelesne povrede Vuku Radoviću, dok je Milo Radević zbog nanošenja lake tjelesne povrede Juriševiću osuđen na sedam mjeseci zatvora.

Prema optužnici, Radević je u tuči izmeđ dvije grupe muškaraca, 1. oktobra 2017. ispred noćnog kluba "Sparta" u Bijelom Polju, nanio teške povrede Juriševiću, a ovaj Vuku Radoviću.

Jurišević, za kojim su crnogorske vlasti tragale zbog monstruoznog ubistva škaljarca Nikole Stanišića na Lovćenu 2020. godine, uhapšen je na Kosovu u maju prošle godine.

Iz Uprave policije tada je saopšteno da je uhapšen nakon višemjesečne intenzivne i kontinuirane razmjene operativnih podataka - sprovedene između nadležne jedinice Sektora za borbu protiv kriminala Uprave policije sa nadležnim službama Kosova.

"On se na teritoriji Kosova skrivao pod lažnim identitetom", pojasnili su.

Taj Bjelopoljac u bjekstvu je od aprila 2021. godine, kada su u velikoj policijskoj akciji uhapšeni jedan od šefova tog klana, Slobodan Kašćelan, njegov tjelohranitelj Vladimir Vučković, Kotorani Miloš Radonjić, Krsto Maroš i Podgoričanin Darko Prelević.

Jurišević je godinama obezbjeđivao Kašćelana.

"On je lišen slobode po međunarodnoj potjernici Crne Gore, raspisanoj od strane NCB Interpol Podgorica, a radi obezbjeđenja njegovog prisustva krivičnom postupku koji se protiv njega vodi pred pravosudnim organima naše države zbog krivičnog djela stvaranje kriminalne organizacije i krivičnog djela teško ubistvo", dodali su iz policije.

Precizirali su da Juriševića sumnjiče da je zajedno sa drugima tokom 2020. godine postao član kriminalne organizacije koja je, shodno kriminalnom planu, planirala ubistvo Stanišića.

"I da je učestvovao u radnjama koje su prethodile lišenju života N.S. kao i uklanjanju tragova ovog krivičnog djela nakon što je N.S. lišen života", naveli su ranije iz UP.

Bonus video: