Odgođen početak suđenja bivšoj direktorici "Puteva", advokatica predložila sporazum o priznanju krivice za Perić

Suđenje Violeti Klikovac odloženo za 21. mart. Na teret joj se stavlja da je oštetila firmu kupujući, umjesto radne opreme, kako je prikazivano, ekskluzivne modne komade u buticima, dok je Perić, prema optužnom predlogu, unosila lažne podatke u djelovodnik

6424 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Početak suđenja bivšoj izvršnoj direktorici preduzeća "Putevi" Violeti Klikovac i njenoj saradnici Sonji Perić odloženo je za 21. mart.

Klikovac je optužena da je kao izvršna direktorica sebi pribavila korist i oštećenom privrednom društvu nanijela štetu, a Perić za unos lažnih podataka u djelovodnik preduzeća.

Sudija Sonja Keković rekla je da poziv za ročište nije uručen Klikovac, te da je na povratnici navedeno da je nepoznata na adresi koja se nalazi u spisima predmeta.

Njen branilac advokat Nikola Martinović rekao je sudiji da je okrivljena promijenila adresu.

Advokatica Andrijana Razić, branilac okrivljene Perić, rekla je da iako je okrivljena uredno pozvana, nije mogla doći na ročište zbog zdravstvenih razloga.

Sudu je zatim predala medicinsku dokumentaciju kojom se potvrđuje da je Perić imala saobraćajni udes krajem decembra prošle godine.

“Specijalnom državnom tužilaštvu sam 19. februara dostavila predlog za zaključenje sporazuma o priznanju krivice okrivljene Perić", navela je advokatica Razić.

Violeta Klikovac se tereti da je u periodu od 30. decembra 2013. godine do 24. decembra 2017. godine, u Podgorici, svjesna svojih djela, kao službeno lice i javni funkcioner – izvršna direktorica oštećenog privrednog društva "Putevi u reorganizaciji" d.o.o. Podgorica, a kasnije "Putevi" d.o.o. Podgorica, protivpravnim iskorišćavanjem svog službenog položaja, pribavila sebi korist, a oštećenom privrednom društvu nanijela štetu kupujući, umjesto radne opreme, kako je prikazivano, ekskluzivne modne komade u buticima firmi "SAMMS" "Tenero", "Mona" i "Đak sport", dok je drugookrivljena, prema optužnom predlogu, unosila lažne podatke u djelovodnik pomenutog preduzeća.

Bonus video: