Kovač: Milović se ne može sakriti od krivičnog postupka

"Možda se gospodin Milović u svom reagovanju sakrio iza Ministarstva pravde, žrtvujući jednu načelnicu, ali će se teško sakriti od krivičnog postupka zbog falsifikovanja službene isprave, imajući u vidu sadržinu dopisa Ministarstva pravde upućenog Višem sudu u Podgorici prošle sedmice"

24198 pregleda 34 reakcija 34 komentar(a)
Kovač, Foto: Vlada Crne Gore
Kovač, Foto: Vlada Crne Gore

Bivši ministar pravde Marko Kovač poručio je aktuelnom šefu tog vladinog resora Andreju Miloviću da će se teško sakriti od krivičnog postupka zbog falsifikovanja službene isprave.

On se oglasio nakon reagovanja Ministarstva pravde, iz kog su, komentarišući njegove navode da je Koreja prva tražila izručenje Do Kvona, kazali da je obmanuo javnost.

"Možda se gospodin Milović u svom reagovanju sakrio iza Ministarstva pravde, žrtvujući jednu načelnicu, ali će se teško sakriti od krivičnog postupka zbog falsifikovanja službene isprave, imajući u vidu sadržinu dopisa Ministarstva pravde upućenog Višem sudu u Podgorici prošle sedmice. Baš kao i u svom reagovanju, i u zvaničnom dopisu ministar pravde izostavlja ključne činjenice u pogledu vremena podnošenja i prispijeća molbi za izručenje", kazao je Kovač "Vijestima".

Poručio je da će o tome konačnu riječ dati drugostepeni sud, ukoliko se izjavi žalba.

"U krajnjem, ostaje nam svima da se zapitamo - da li ovakvo reagovanje ima veze sa najavom izručenja okrivljenog Do Kvona Sjedinjenim Američkim Državama, koje su objavili pojedini američki mediji krajem prošle godine pozivajući se na izvore iz Ministarstva pravde Crne Gore, na koje niko do danas nije reagovao, već je naprotiv, upravo ministar pravde implicitno nagovijestio tu opciju, i to i toku trajanja ekstradicionog postupka?", zaključio je Kovač.

Bonus video: