"Policije Crne Gore i Sjeverne Makedonije dogovorile saradnju u oblasti kriminalističko-obavještajne djelatnosti..."

Direktor policije Zoran Brđanin, boravi u posjeti Sjevernoj Makedoniji, gdje je danas razgovarao sa direktorom Biroa za javnu bezbjednost, Sašom Tasevskim

4716 pregleda 1 komentar(a)
Tasevski i Brđanin, Foto: Uprava policije
Tasevski i Brđanin, Foto: Uprava policije

Policije Crne Gore i Sjeverne Makedonije dogovorile su saradnju u oblasti kriminalističko-obavještajne djelatnosti, borbe protiv narkotika i ciljanih potraga, saopšteno je iz crnogorske Uprave policije.

Direktor policije Zoran Brđanin, boravi u posjeti Sjevernoj Makedoniji, gdje je danas razgovarao sa direktorom Biroa za javnu bezbjednost, Sašom Tasevskim.

Saša Tasevski, Zoran Brđanin
foto: Uprava policije

Kako je saopšteno iz Uprave policije, delegacije su istakle prijateljske odnose i uspješnu saradnju policijskih službi dvije države u svim oblastima od obostranog interesa.

“A današnji susret rezultirao je konkretnim predlozima buduće saradnje u oblasti kriminalističko-obavještajne djelatnosti, borbe protiv narkotika, ciljanih potraga i realizacije zajedničkih obuka specijalnih jedinica policije dvije zemlje”, dodaje se u saopštenju.

Iz policije su rekli da je dogovoren i nastavak kontinuirano dobre saradnje tokom turističke sezone, u okviru koje tokom ljetnjih mjeseci makedonski policijski službenici pružaju podršku crnogorskim kolegama na jugu Crne Gore.

Brđanin je, u okviru posjete obišao specijalne jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova Sjeverne Makedonije i sa Tasevskim položio cvijeće na spomen-ploču poginulim pripadnicima Specijalne antiterorističke jedinice TIGAR.

Bonus video: