Oduzeto 11 pušaka i pištolja, uhapšene četiri osobe

Akcije sprovedene u Podgorici, Tuzima i Nikšiću

14293 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Uprava policije
Foto: Uprava policije

Policija je u tri odvojene akcije oduzela 11 komada oružja i drogu i uhapsila četiri osobe.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, u akciji je oduzeto sedam pušaka, četiri pištolja i 1.504 komada municije različite vrste i kalibra.

Pretresom stana i drugih prostorija koje koristi E.R. (40) u Tuzima pripadnici Sektora za borbu protiv kriminala su, saopšteno je iz policije, pronašli automatska puška M70 kalibra 7.62x39 mm, dva dodatka za cijev od automatske puške, vojni nož od automatske puške, 1.440 komada municije i pištolj marke M57 kalibra 7.62x25 mm.

E.R. je uhapšen po nalogu tužioca zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija.

"Službenici Odjeljenja bezbjednosti Podgorica su lišili slobode V.B. (44) i M.M. (48) i njima se na teret stavlja krivično djelo ugrožavanje sigurnosti, koje su izvršili na način što su upućivali prijetnje po život i tijelo u odnosu na tri oštećena lica. Osim toga V.B. se sumnjiči i za krivično djelo nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija. Policija je nakon događaja u kome su osumnjičeni prijetili oružjem oštećenim licima, M.M. i V.B. zaustavila u saobraćaju i kontrolisala vozilo u kojem su se nalazili, gdje su pronađena tri pištolja i 49 komada municije kalibra 9 mm", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je policija pretresom stana i drugih prostorija kod V.B. pronašla tri puške i jednu vazdušnu pušku, sa oružnim listovima.

"U trećoj, odvojenoj aktivnosti, službenici nikšićke policije su, preduzimajući planske aktivnosti u cilju pronalaska oružja u ilegalnom posjedu kod građana, kao i suzbijanja ulične prodaje narkotika, izvršili pretres stana i drugih prostorija koje koristi S.S. (28) u Nikšiću. Pronađena su dva manja pakovanja sa sadržajem za koji se sumnja da je opojna droga marihuana, kao i dvije lovačke puške i 15 komada municije", saopšteno je.

Protiv S.S. je podnijeta prekršajna prijava zbog prekršaja iz Zakona o sprečavanju zloupotrebe droga.

"Dok je u odnosu na pronađeno oružje upoznat tužilac po čijem je nalogu protiv ovog lica podnijeta krivična prijava i lišen je slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: