Ubijen Edmond Mustafa, uhapšen Ibrahimović

Pronađeno i oružje, a osumnjičen za ubistvo, Dino Ibrahimović, prema saznanjima "Vijesti", pripada tamošnjem ogranku škaljarskog klana

258792 pregleda 101 reakcija 60 komentar(a)
Jedno od ranijih privođenja Mustafe, Foto: Savo Prelević
Jedno od ranijih privođenja Mustafe, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 27.02.2024. 20:25h

Nekadašnji pripadnik škaljarskog klana, Edmond Mustafa, ubijen je jutros u Baru.

Zbog sumje da ga je likvidirao uhapšen je škaljarac, Baranin Dino Ibrahimović.

Tužiteljka iz Višeg državnog tužilaštva u Podgorici Irena Burić, koja je rukovodila uviđajem, potvrdila je da je uhapšen D.I, koji se sumnjiči za ubistvo i nedozvoljeno drzanje oružja i eksplozivnih materija.

On je priveden i sumnjiči se da je direktni izvršilac ubistva.

Ibrahimović pred podgoričkim Višim sudom odgovara zbog optužbi da je dio kriminalne grupe odgovorne za likvidaciju Novljanina Šćepan Roganovića.

Pronađena je i torba u kojoj je bila automatska puška.

Tužiteljka je kazala da trenutno ne može govoriti o motivu, ali da će se istražiti svi aspekti relevantni za slučaj.

"Izvršila sam uviđaj na licu mjesta zajedno sa službenicima Centra bezbjednosti Bar i vještacima iz Forenzičkog centra Danilovgrad, izuzeti su tragovi sa lica mjesta koji će biti predmet daljeg vještačenja", rekla je tužiteljka novinarima.

Irena Burić
Irena Burićfoto: Marija Pešić

Osumnjičeni za ubistvo, prema saznanjima "Vijesti", pripada tamošnjem ogranku organizovane kriminalne grupe škaljarski klan.

Sa mjesta pucnjave
Sa mjesta pucnjavefoto: Marija Pešić

Policija je nakon pucnjave blokirala grad.

Očevici iz ugostiteljskih objekata u ulici Maršala Tita kazali su da su čuli više hitaca, a da je sa žrtvom bila i jedna ženska osoba.

Jedna od očevidaca medijima je kazala da su čuli pet ili šest pucanja, a kada su prestali, nekoliko njih je izašlo na parking i vidjelo žrtvu kako leži između dvoje kola na parkingu.

Sa mjesta pucnjave
Sa mjesta pucnjavefoto: Marija Pešić

Očevici su rekli da je napadač pobjegao na motoru, kao i da je žrtva prevezena vozilom Hitne pomoći pod rotacijom.

Za osumnjičenim već bila raspisana međunarodna potjernica

Uprava policije je u zvaničnom saopštenju navela da je, po prijavi događaja, odmah je uspostavljena opsežna blokada grada, da su preduzete potražne operativno-taktičke i tehničke mjere i radnje u cilju identifikacije, lociranja i hapšenja izvršioca krivičnog djela ili više njih.

"Tokom sprovođenja blokade grada i preduzetih potražnih mjera i radnji i pretrage terena, u izuzetno kratkom roku, a na osnovu opisa izvršioca krivičnog djela, efikasne reakcije službenika Regionalnog centra bezbjednosti 'Jug' i djelotvorne i blagovremene postavke službe, spriječen je u bjekstvu osumnjičeni D.I. (27) i lišen slobode", navodi se u saopštenju.

Osumnjičeni je, dodaju, tom prilikom upravljao električnim trotinetom i nosio kacigu.

"Pretragom terena u pravcu bjekstva D.I. policija je pronašla crnu putnu torbu u kojoj je pronađeno vatreno oružje – automatska puška. Sumnja se da je D.I. upotrebom automatske puške koja je pronađena u neposredoj blizini njegovog lociranja, lišio života E.M. na način što je iz iste ispalio više projektila usljed kojeg dejstva je nastupila smrt E.M. na licu mjesta. D.I. se na teret stavlja krivično djelo ubistvo i krivično djelo nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija", saopštila je policija.

Kazali su da, prema operativnim i obavještajnim podacima Uprave policije, i žrtva i osumnjičeni pripadnici kriminalne grupe koja djeluje na crnogorskom primorju.

"Osim toga, D.I. se već potražuje na međunarodnom nivou – za njim je raspisana međunarodna potjernica od strane jedne države sa kojom pravosudni organi Crne Gore nemaju potpisan ugovor o ekstradiciji", navodi policija.

Uprava policije je ranije saopštila da se pucnjava dogodila jutros u 9.10 sati.

"U mjerama prvog zahvata, u službene prostorije policije dovedeno je jedno lice čiji je identitet poznat službenicima Uprave policije, a u odnosu na koje se vrše detaljne provjere zbog sumnje da je povezan ili se može dovesti u vezu sa izvršenjem ovog krivičnog djela", navodi se u saopštenju.

Bonus video: