Šćepanović: Osumnjičeni za ubistvo Mustafe spriječen da pobjegne dok je vozio električni trotinet

Vršilac dužnosti pomoćnika direktora za Sektor za borbu protiv kriminala Lazar Šćepanović je kazao da je pretragom terena u prvcu bjekstva Ibrahimovića policija pronašla crnu putnu torbu u kojoj je pronađena automatska puška

37789 pregleda 25 reakcija 25 komentar(a)
Sa mjesta ubistva Mustafe, Foto: Marija Pešić
Sa mjesta ubistva Mustafe, Foto: Marija Pešić

Dino Ibrahimović (27), koji je osumnjičen da je jutros ubio Edmonda Mustafe u Baru, spriječen je u bjekstvu dok je vozio električni trotinet, a na glavi je nosio kacigu, saopštio je je vršilac dužnosti pomoćnika direktora za Sektor za borbu protiv kriminala Lazar Šćepanović.

On je kazao i da je pretragom terena u prvcu bjekstva Ibrahimovića policija pronašla crnu putnu torbu u kojoj je pronađena automatska puška.

Nekadašnji pripadnik škaljarskog klana, Edmond Mustafa, ubijen je jutros u Baru.

Zbog sumje da ga je likvidirao uhapšen je škaljarac, Baranin Dino Ibrahimović.

Izjavu Ščepanovića dostavila je Uprava policije.

"Kao što je javnost već upoznata, a u cilju daljeg transparentnog informisanja, jutros je u Makedonskom naselju u Baru od strane nepoznatog izvršioca upotrebom vatrenog oružja lišen života E.M. (29) koji se u evidencijama Uprave policije vodi kao član jedne organizovane kriminalne grupe. Po prijavi događaja, odmah je uspostavljena opsežna blokada grada, preduzete su potražne operativno-taktičke i tehničke mjere i radnje u cilju identifikacije, lociranja i lišenja slobode izvršioca krivičnog djela ili više njih", istakao je Šćepanović.

On je dodao da je tokom blokade grada i preduzetih potražnih mjera i radnji i pretrage terena, D.I. (27) spriječen da pobjegne i uhapšen.

"On je tom prilikom upravljao električnim trotinetom, a na glavi nosio kacigu. Pretragom terena u prvcu bjekstva D.I. policija je pronašla crnu putnu torbu u kojoj je pronađeno vatreno oružje – automatska puška. Sumnja se da je D.I. upotrebom automatske puške koja je pronađena u neposredoj blizini njegovog lociranja, lišio života E.M. na način što je iz iste ispalio više projektila usljed kojeg dejstva je nastupila smrt E.M. na licu mjesta. D.I. se na teret stavlja krivično djelo ubistvo i krivično djelo nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija", kazao je Šćepanović.

On je naveo da su prema operativnim i obavještajnim podacima kojima Uprava policije raspolaže Mustafa i Ibrahimović su pripadnici kriminalne grupe koja djeluje na crnogorskom primorju.

"Osim toga, D.I. se već potražuje na međunarodnom nivou – za njim je raspisana međunarodna potjernica od strane jedne države sa kojom pravosudni organi Crne Gore nemaju potpisan ugovor o ekstradiciji", zaključio je Šćepanović.

Bonus video: