U Španiji uhapšen Brašnjović, koga je svjedok saradnik imenovao kao ubicu Dedovića i Stamatovića

Ime Milinka Brašnjovića dospjelo je na stupce crne hronike još 2010. godine kada se MUP oglasio da je razbijena „organizvana krimnalna grupa“ na čijem čelu je bio izvjesni Aleksandar Stanković, mnogo poznatiji po nadimku Sale Mutavi

17507 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Milinko Brašnjović, koga je Srđan Lalić, svjedok okrivljeni u postupku protiv Veljka Belivuka, Marka Miljkovića i ostalih optuženih za najteža krivična djela, imenovao kao direktnog izvršioca ubistva Igora Dedovića i Stevana Stamatovića u januaru 2020. godine u Atini, uhapšen je sinoć u Španiji, prenosi portal Nova.rs.

Brašnjoviću su lisice na ruke stavljene u koordinisanoj međunarodnoj akciji Javnog tužilaštva za organizovani kriminal, BIA, SBPOK -a, Europola, i tužilaštava u Grčkoj i Španiji. U ovoj akciji, na teritoriji Srbije, Grčke, Španije, sinoć je uhapšeno ukupno osam osoba.

"U Srbiji je uhapšeno najviše osoba i to u Beogradu, Novom Sadu i Slankamenu. Riječ je o akciji koja je trajala duži vremenski period, jer su pojedini pripadnici “kavačkog klana” uhapšeni još prije mjesec dana. Kako saznajemo, hapšenja su rezultat istraga ubistava vođa "škaljarskog klana" Stevana Stamatovića i Igora Dedovića u Atini u januaru 2020. godine, kao i o istragama ubistava Alana Kožara i Damira Hadzića u julu iste godine na Krfu“, navodi “Politikin” sagovornik.

Podsjećaju da je, glavni tužilac za organizovani kriminal Mladen Nenadić prošle godine bio u službenoj posjeti u Francuskoj upravo u vezi sa ovim istragama.

Ime Milinka Brašnjovića dospjelo je na stupce crne hronike još 2010. godine kada se MUP oglasio da je razbijena „organizvana krimnalna grupa“ na čijem čelu je bio izvesni Aleksandar Stanković, mnogo poznatiji po nadimku Sale Mutavi.

Jedan član te grupe, koja se bavila trgovinom droge, bio je osumnjičen i za pokušaj ubistva, niko drugi nego Milinko Brašnjović, koji je zajedno sa još jednim saučesnikom pucao na mladića u naselju Medaković.

Napad je bio odmazda jer su Brašnjović i saučesnik od mete pomislili da je pripadnik druge kriminalne grupe sa kojom su bile u sukobu. Možda žrtva nije bila prava, ali pucnjava jeste, pa je Milinko jedno vrijeme bio u bjekstvu.

Osim Lalića, Brašnjovićevo ime na suđenju Belivuku i Miljkoviću spominjao je Nikola Spasojević, takođe svedok okrivljeni u postupku protiv grupe Veljka Belivuka. Svedočeći pred Posebnim odeljenjem Višeg suda u Beogradu, on je rekao da je poslije dvostruke likvidacije u Atini dva puta išao u Makedoniju da pucačima klana Milinku Brašnjeviću i Ljubomiru Lainoviću da novac.

"Ispričali su mi da su prvo u restoranu prišli za pogrešan sto, a da je Brašnjović prvi prišao Dedoviću i da mu je “prosuo mozak u supu”, a da je Lainović ubio Stamatovića“, kazao je između ostalog Spasojević.

Prvi put im je, kako je naveo, odnio 2.600 eura, a drugi put 36.000 eura i sat marke "roleks".

Bonus video: