Novović: Nastavićemo odlučnu borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije

Glavni tužilac Specijalnog tužilaštva za organizovani kriminal i korupciju Albanije Altinom Dumanijem čestitajući Novoviću na ostvarenim rezultatima rekao da da su uslovi rada u Specijalnog tužilaštva u Albaniji daleko ispred onih koje je imao priliku da vidi kod kolega u Crnoj Gori

16839 pregleda 7 komentar(a)
Foto: sudovi.me
Foto: sudovi.me

Vrhovni državni tužilac Milorad Marković i glavni specijalni tužilac Vladimir Novović sastali su se sa glavnim tužiocem Specijalnog tužilaštva za organizovani kriminal i korupciju Albanije Altinom Dumanijem.

Novović je, kako je saopšteno iz Vrhovnog državnog tužilaštva, upoznao kolegu iz Albanije sa organizacionom strukturom Specijalnog državnog tužilaštva i postignutim rezultatima u prethodnom periodu.

"Uprkos nedovoljnim kapacitetima i neadekvatnim uslovima rada u kojima funkcioniše Specijalno državno tužilaštvo, nastavićemo odlučnu borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije", poručio je Novović.

Dumani je čestitao Novoviću na ostvarenim rezultatima ističući da su uslovi rada u Specijalnog tužilaštva u Albaniji daleko ispred onih koje je imao priliku da vidi kod kolega u Crnoj Gori.

Altinom Dumani
Altinom Dumanifoto: Boris Pejović

Vrhovni državni tužilac Milorad Marković napomenuo je da su tokom prethodnog mjeseca preduzeti konkretni koraci koji će doprinijeti poboljšanju uslova rada Specijalnog i drugih državnih tužilaštava.

"Sagovornici su za naredni period dogovorili unapređenje saradnje u cilju efikasnije borbe protiv transnacionalnog organizovanog kriminala", piše u saopštenju.

Bonus video: