Pižurica: Stav Šaranovića korak ka pronalaženju najboljeg i najprofesionalnijeg rešenja za direktora Uprave policije

Poslanik PES-a pozdravio odluku ministra unutrašnjih poslova da Radinović, Peković, Vasiljević i Pavićević "nijesu kandidati za mjesto direktora Uprave policije". Šaranović demantovao da su oni i bili kandidati

16165 pregleda 4 komentar(a)
Pižurica, Foto: Boris Pejović
Pižurica, Foto: Boris Pejović

Poslanik Pokreta Evropa sad (PES) i član Odbora za bezbjednost i odbranu Miloš Pižurica kazao je da pozdravlja stav ministra unutrašnjih poslova Danila Šaranovića da Draško Radinović, Miloš Peković, Milutin Vasiljević i Žarko Pavićević "nijesu kandidati za mjesto direktora Uprave policije".

On je kazao da taj potez Šaranovića doživljava "kao konstruktivan korak ka pronalaženju najboljeg i najprofesionalnijeg rešenja za mjesto direktora Uprave policije".

Portal CdM objavio je ranije danas vijest da su Radinović, Peković, Vasiljević i Pavićević kandidati za direktora Uprave policije, što je Šaranović demantovao.

Šaranović je na današnjoj konferenciji za novinare rekao da je na Vladi predložio četiri kandidata za direktora Uprave policije, ali nije želio da saopšti njihova imena.

Ministar unutrašnjih policija se kasnije oglasio na mreži X navodeći da nije opcija da on koordinira Upravom policije, te da očekuje da Vlada do ponedjeljka izabere jednog od kandidata koje je predložio.

Bonus video: