Pritvorenik osumnjičen za pokušaj ubistva policajca

U napadu policajac je zadobio teške povrede glave zbog čega je je smješten na liječenju Odjeljenja neurohirurgije Kliničkog centra u Podgorici

60175 pregleda 210 reakcija 74 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Policajac Dežurne službe Odjeljenja bezbjednosti Podgorica Mićo Radović teško je povrijeđen kada ga je sinoć oko 21 čas, tokom sprovođenja do pritvorskih prostorija, silovito udario uhapšeni Zoran Vukčević (38) iz Podgorice.

Iz Uprave policije je saopšteno da je tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici odlučio da kvalifikuje krivično djelo u pokušaj ubistva.

U napadu policajac je zadobio teške povrede glave, naprsnuće lobanje, zbog čega je je smješten na liječenju Odjeljenja neurohirurgije Kliničkog centra u Podgorici.

Prema nezvaničnim informacima "Vijesti", osumnjičeni Vukčević koji je juče uhapšen zbog serije teških krađa na Koniku tražio je od službenika UP da ga iz "betonjerke" odvede do toaleta.

Tokom sprovođenja on je, kako se vjeruje, silovito udario policajca u glavu i pokušao i da pobjegne...

Tada su reagovali službenici Dežurne službe, koji su savladali pritvorenika.

Osumnjičenom Vukčeviću će osim krivičnog djela - "napad na službeno lice u vršenju službene radnje" biti stavljeno na teret i krivično djelo "nanošenje teških tjelesnih povreda".

Bonus video: