Lakićeviću godinu dana zatvora zbog prijetnji sudiji: "Ti teroristo, pazi se"

Protiv Lakićevića se vodi postupak pred Specijalnim odjeljenjem Višeg suda u Podgorici zbog krivičnih djela stvaranje kriminalne organizacije i ubistvo u pokušaju

21063 pregleda 4 komentar(a)
Osnovni sud u Podgorici, Foto: Luka Zeković
Osnovni sud u Podgorici, Foto: Luka Zeković

Osnovni sud u Podgorici je donio prvostepenu presudu kojom je okrivljenog V.L. proglasio krivim zbog napada na službeno lice u vršenju službene dužnosti i osudio ga kaznom zatvora u trajanju od jedne godine, saopšteno je iz tog suda.

"Vijesti" saznaju da se radi o Vuku Lakićeviću

Kako se navodi u saopštenju, njemu se stavlja na teret da je uputio prijetnju sutkinji Vesni Kovačević "Ti teroristo, pazi se".

Protiv Lakićevića se vodi postupak pred Specijalnim odjeljenjem Višeg suda u Podgorici zbog krivičnih djela stvaranje kriminalne organizacije i ubistvo u pokušaju.

"Sud je prilikom odmjeravanja kazne cijenio sve okolnosti koje su od značaja na visinu kazne, pa je našao da će se ovako odmjerenom kaznom u dovoljnoj mjeri uticati na okrivljenog da ubuduće ne čini krivična djela, posebno ne ona protiv državnih organa, čiji je objekt zaštite pravilno funkcionisanje držvnih organa i obavljanje određenih poslova iz njihovog djelokruga", navodi se u saopštenju.

"Pored toga, ovako odmjerena kazna zatvora će uticati i na druge da ne čine krivična djela i izraziti jasnu društvenu osudu prema svakom vidu ovakvog ponašanja lica koja se nalaze u zakonom predviđenom postupku pred nadležnim sudovima i drugim državnim organima, na koji način će se u potpunosti ostvariti ciljevi kako specijalne, tako i generalne prevencije. Protiv ove odluke dozvoljeno je pravo žalbe", zaključuje se.

Bonus video: