Tomanović: Ustavni sud utvrdio da je Medenici neustavno ograničeno kretanje

"Nedostatak razumnog odnosa proporcionalnosti između upotrebljenih pravnih sredstava i cilja koji se želio postići čini da određivanje mjere nadzora kao i njihovo dalje produžavanje predstavlja kršenje prava garantovanih i Ustavom i Evropskom konvencijom", poručio je advokat Tomanović

13967 pregleda 12 komentar(a)
Medenica, Foto: Boris Pejović
Medenica, Foto: Boris Pejović

Jedan od branilaca optužene Vesne Medenice, advokat Zdenko Tomanović, tvrdi da je Ustavni sud utvrdio da su sudije Apelacionog suda bivšoj predsjednici Vrhovnog suda neustavno ograničili kretanje.

"Prihvatujući stav advokatske kancelarije Tomanović Ustavni sud Crne Gore je u svojoj najnovijoj odluci od januara ove godine utvrdio i da prvobitno određivanje mera ograničenja slobode kretanja Vesni Medenici nije u skladu sa Ustavom i Evropskom konvencijom o ljudskim pravima. Ustavni sud Crne Gore ovaj put je utvrdio da je Apelacioni sud u Podgorici Vesni Medenici povrijedio pravo na slobodu kretanja garantovano Ustavom Crne Gore kada joj je prvi put odredio mere nadzora", istakao je Tomanović u saopštenju.

On je dodao da je u svojoj prethodnoj odluci Ustavni sud utvrdio povredu prava od strane Višeg suda u Podgorici koji je ove mjere produžavao.

"Nedostatak razumnog odnosa proporcionalnosti između upotrebljenih pravnih sredstava i cilja koji se želio postići čini da određivanje mjere nadzora kao i njihovo dalje produžavanje predstavlja kršenje prava garantovanih i Ustavom i Evropskom konvencijom", poručio je Tomanović.

Bonus video: