Državljanin Sjeverne Makedonije osumnjičen za krađu novca i podmetanje požara na objektu u Baru

Iz Uprave policije saopšteno da je osumnjičeni navodno ukrao između 40.000 i 50.000 eura

8013 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Državljanin Sjeverne Makedonije A.I. uhapšen je zbog sumnje da je iz ugostiteljskog objekta u Baru ukrao preko 40.000 eura i potom ga zapalio.

Na konobi "David", u mjestu Veliki pijesak, u požaru koji je izbio 31. januara, dva sata iza ponoći, nastala je totalna šteta.

"Državljanin Republike Sjeverne Makedonije, A.I., izvršio je krivična djela koja mu se stavljanju na teret na način što je 31. januara oko 02.10 časova ušao na terasu oštećenog ugostiteljskog objekta i upotrebom podesnog sredstva polomio prozor na objektu, ušao u unutrašnjost, te dalje djelovao na vrata sljedeće prostorije, takođe podesnim sredstvom, gdje je pronašao metalni sef, koji je podesnim sredstvom otvorio i otuđio novac u iznosu između 40.000 i 50.000 eura", saopšteno je iz Uprave policije.

Dodaje se da je nakon toga osumnjičeni izazvao požar u pomoćnoj prostoriji kroz koju je ušao u objekat i došao do sefa, te da je nakon toga pobjegao sa ukradenim sefom i novcem.

"Na ovom ugostiteljskom objektu je ovom prilikom nastala potpuna materijalna šteta. A.I. je identifikovan kao izvršilac djela, lociran i lišen slobode zbog sumnje da je izvršio gore pomenuta krivična djela", saopšteno je iz policije.

Bonus video: