Advokat Lekić: Na snimcima video nadzora ubistva Ilića i Kalezića ne uočava se lice podobno za identikaciju počinioca

Apelacioni sud Crne Gore je ukinuo prvostepenu presudu Vujačiću, koji je u Višem sudu u Podgorici, bio osuđen na jedistvenu kaznu zatvora od 20 godina za sva krivična djela

10849 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Facebook
Foto: Facebook

Višem sudu u Podgorici pred specijalnim vijećem kojim predsjedava sudija Amir Đokaj, nastavljeno je danas ponovljeno suđenje okrivljenom Marjanu Vujačiću, optuženom za krivična djela teško ubistvo Mila Ilića i Veselina Kalezića, stvaranje kriminalne organizacije i nedozvoljenog držanja oružja.

U dokaznom postupku ponovo su pregledani snimci video nadzora, kretanje, a zatim i ubistvo Ilića i Kalezića.

Lekić je primijetio da se ni na jednom video snimku ni za jedno ni za drugo ubistvo se ne vidi, odnosno ne uočava lice kao ni ostale karakteristike podobne za identifikaciju počinioca krivičnih djela.

Imajući u vidu da se radi o velikom broju kamera koje pokrivaju osim privatnih i javne površine, Lekić je tražio da se pribave podaci ko je instalirao te kamere i po čijem nalogu.

“Da li postoji odobrenje za postavljanje i snimanje javnih površina, te da li postoji saglasnost skupštine etažnih vlasnika za kamere koje se nalaze na stambenim zgradama i dozvola za snimanje, Te da li postoje saglasnosti i odobrenja za postavljanje kamera i snimanje od strane agencije zastitu ličnih podataka", smatra on.

On je nakon suđenja novinarima pojasnio šta je bila suština predloga odbrane.

“Smatrao sam da je to neophodno pribaviti prije nego što se otpočne sa vršenjem uvida i te video snimke te zavisno od toga tj da li postoje za odobrenje ili ne, kao branilac stavio sam određene predloge u smislu zakonitosti i nezakonitosti snimaka tj valjanosti i pravno nevaljanosti tih dokaza. Sud je na žalost taj moj predlog odbio kao neosnovan i upustio se u reprodukciju tih video snimaka”, kazao je Lekić.

Apelacioni sud Crne Gore je ukinuo prvostepenu presudu Vujačiću, koji je u Višem sudu u Podgorici, bio osuđen na jedistvenu kaznu zatvora od 20 godina za sva krivična djela.

Prema navodima optužnice, Vujačić je na podmukao način i iz niskih pobuda ubio Kalezića u oktobru 2018, odnosno aprilu 2019. godine

Bonus video: