Automobili gore, piromani na slobodi

Nekoliko automobila uništeno je u podmetnutim požarima u Prijestonici u minule dvije sedmice

16913 pregleda 25 reakcija 15 komentar(a)
Foto: Cetinjski list/SZSPC
Foto: Cetinjski list/SZSPC

Nekoliko automobila uništeno je u podmetnutim požarima u Prijestonici u minule dvije sedmice, rečeno je Vijestima nezvanično iz Uprave policije. Serija podmetnutih požara počela je u noći između 19. i 20. februara.

Iz te bezbjednosne institucije tvrde da čine sve kako bi identifikovali i procesuirali odgovorne, ali Cetinjani sa kojima je novinar Vijesti razgovarao, a koji su insistirali na anonimnosti, kazali su da strahuju da je pitanje dana kada će sukobi u tom gradu eskalirati.

“Ovaj grad je kao bure baruta. Od 20. februara namjerno je podmetnut požar na četiri automobila, a još nekoliko vozila parkiranih u blizini je uništeno. Ne vidim da oni koji bi trebali - policija i tužilaštvo, tome pridaju poseban značaj, jer da pridaju, ne bi se ponavljalo četiri puta u 15 dana”, kazao je jedan od njih.

Prema podacima Vijesti, požari na automobilima podmetani su u noći između 19. i 20 februara, zatim u noći između 2. i 3. marta i preksinoć.

“U noći između 19. i 20. februara, u naselju Luke Ivaniševića, oko četiri sata i 30 minuta podmetnut je požar na automobilu ‘golf VI’ cetinjskih registarskih oznaka, koji je u vlasništvu M. Popivode. Policija je izvršila uviđaj i o događaju obavijestila tužioca. U noći između 2. i 3. marta, u istom cetinjskom naselju, podmetnut je požar na ‘puntu’ podgoričkih registarskih oznaka, vlasništvo J. Jankovića. Taj automobil u potpunosti je uništen u požaru, a vatra se proširila i na ‘škodu’ parkiranu u blizini vozila koje je zapaljeno. Preksinoć su u dva odvojena događaja uništena dva automobila - prvi je u Donjem kraju oko tri sata poslije ponoći. U tom požaru izgorio je ‘fiat punto’ cetinjskih registarskih oznaka (CT-BA208), koji je u vlasništvu A. Marićevića. Nepuna dva sata kasnije, u naselju Gipos, zapaljen je ‘reno kađar’ oznaka (CT-BB040) vlasnika D. Parače”, kazao je sagovornik Vijesti.

Cetinjski list objavio je juče da je u požarima podmetnutim preksinoć vatra oštetila i automobile koji su bili parkirani do zapaljenih vozila, te da je pričinjena velika materijalna šteta.

“Odmah po dojavi na mjesto požara su došli pripadnici Službe zaštite i spasavanja. Policija je obavila uviđaj, istraga je u toku”, piše CL.

Uviđaji su rađeni i nakon požara prijavljenih 20. februara i 3. marta, ali policija još nije otkrila ko je odgovoran za seriju paljenja automobila.

Bonus video: