Policija piše prijave zbog protesta na Cetinju

Najmanje tri osobe prekršajno će odgovarati zbog manjih incidenata tokom protesta u prijestonici

13471 pregleda 32 reakcija 54 komentar(a)
Sa protesta na Cetinju, Foto: Balša Rudović
Sa protesta na Cetinju, Foto: Balša Rudović

Uprava policije je evidentirala tri incidenta za vrijeme protesta građana uoči održavanja prve proljećnje sjednice parlamenta na Cetinju, zbog čega će najmanje tri osobe prekršajno odgovorati.

Policija je identifikovala muškarca, koji je na kordon policije bacio jako pirotehničko sredstvo, a inspektori, kako je saopšteno, vjeruju da je upravo ta osoba sa još dvije žene jajima gađala automobil u kojem se nalazio poslanik Nove srpske demokratije (NSD) Jovan Vučurović.

Inspektori podgoričke policije još vagaju da li će prekršajno goniti i osobe koje su ušle u verbalni sukob sa poslanikom Demokratske narodne partije Milunom Zogovićem.

Nakon što su mu iz mase upućene uvrede, i Zogović je ušao u verbalni sukob sa građanima.

Na Cetinju je u četvrtak protestovala grupa građana u znak revolta zbog dolaska šefa parlamenta Andrije Mandića u prijestonicu.

Okupljeni su se nalazili oko 100 metara od zgrade Skupštine Prijestonice Cetinje, jer su jake policijske snage napravile kordon i sasvim sigurno spriječile veće nerede.

Okupljeni su nosili transparente sa natpisima “Mandiću, promašio si prijestonicu”, “Nećemo Putinove lame na čelu države”, “Crna Gora je za EU”, Pod Lovćenom, a ne pod koljenicom”, “Dalaj lama iz Kristala”...

Bonus video: