Advokati: Očekujemo da istraga protiv Piperovića bude obustavljena, nijedan dokaz ga ne inkriminiše

"Nije za očekivati da će istraga biti okončana u zakonom propisanom roku, budući da je nadležnom tužilaštvu popis nedostajućih stvari tek dostavljen, kao i da izručenje jednog od okrivljenih, usljed poštovanja određenih procedura, tek treba da uslijedi"

9428 pregleda 4 komentar(a)
Ivica Piperović, Foto: Boris Pejović
Ivica Piperović, Foto: Boris Pejović

Branioci Ivice Piperovića, jednog od osumnjičenih za obijanje depoa Višeg suda u Podgorici, advokati Stefan Jovanović i Zoran Piperović, kazali su "Vijestima" da očekuju da će istraga u odnosu na njihovog branjenika biti obustavljena, te da nijedan dokaz ne inkriminiše tog Podgoričanina.

"Nije za očekivati da će istraga biti okončana u zakonom propisanom roku, budući da je nadležnom tužilaštvu popis nedostajućih stvari tek dostavljen, kao i da izručenje jednog od okrivljenih, usljed poštovanja određenih procedura, tek treba da uslijedi. Pretpostavljamo da će usljed navedenog doći do produženja roka za istragu, što je legitimno, imajući u vidu istaknuto, mada jedino nadležno tužilastvo može sa sigurnošću govoriti u ovom pravcu. Zaista bi uspjeh bio kada bi se istraga okončala blagovremeno, imajući u vidu pritisak politike kojem je postupajuće tužilaštvo bilo izloženo", kazao je Jovanović.

On ističe da, ono što je sigurno, jeste da dokazi, koje je tužilaštvo prikupilo do sada, nemaju dokaznu snagu i kredibilitet "da u odnosu na našeg branjenika može postojati osnovana sumnja da je isti izvršio krivična djela za koja se tereti".

"Odbrana podsjeća da je saslušan niz svjedoka, te da su prikupljeni i materijalni dokazi, urađeno više vještačenja, ali da niti jedan od navedenih dokaza našeg branjenika ne inkriminiše tj. ne dovodi u vezu sa predmetnim događajem na bilo koji način. Sama istraga, kada je u pitanju naš branjenik, od samog starta počivala je u cjelosti na posrednom mišljenju jedne od saokrivljenih, i evo na samom kraju istrage apsolutno ništa se nije promijenilo, pa smo kolega Zoran Piperović i ja stava da će se istraga u odnosu na našeg branjenika okončati tako što će tužilaštvo obustavit postupak kada je u pitanju okrivljeni Ivica Piperović", kazao je advokat Jovanović.

Piperović je uhapšen sredinom oktobra prošle godine.

Bonus video: