Šaranović pisao Spajiću: Ukoliko glasate za bilo kog osim Šćepanovića, u zoni ste krivične odgovornosti

Ministar unutrašnjih poslova upozorio premijera na eventualne posljedice ako Vlada odluči da glasa za nekog od šest kandidata koje on nije predložio

73673 pregleda 299 reakcija 169 komentar(a)
Šaranović, Foto: Luka Zeković
Šaranović, Foto: Luka Zeković

Ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović uputio je pismo premijeru Milojku Spajiću, kojim ga upozorava na posljedice ukoliko bude neko drugi izabran umjesto kandidata Lazara Šćepanovića kojeg je predložio za vršioca dužnosti direktora Uprave policije.

"Vezano za zaključak Vlade, Vladi sam upravo dostavio pisano upozorenje da postoji isključivo jedan kandidat za vršioca dužnosti direktora Uprave policije, saglasno članu 16 stav 4 Zakona o unutrašnjim poslovima, a to je policijski službenik Lazar Šćepanović. Takođe sam upoznao sve članove Vlade da ukoliko se večeras bude odlučivalo o bilo kom licu osim o Lazaru Šćepanoviću, to bi bilo gaženje zakona i vladavine prava i svaki član Vlade koji bi se odlučio na tako nešto bi ušao u zonu krivične odgovornosti. Uz ovo upozorenje dostavio sam i detaljnu informaciju sa biografijama preostalih šest lica, uz jasnu naznaku da nijesu kandidati za direktora Uprave policije", rekao je Šaranović "Vijestima".

efbhe
foto: Privatna arhiva
dopis Šaranović
foto: Privatna arhiva

Šaranović je dostavio izvještaj o potrebnom radnom iskustvu policijskih aslužbenika koji su se javili na javni poziv od 4.3.2024. godine.

vswvbws
foto: Privatna arhiva

Uz Izvještaj dostavljene su i biografije svih prijavljenih "uz jasnu naznaku da nijesu kandidati".

vwds
foto: Privatna arhiva

Bonus video: