Šaranović: Prijaviću da su na sjednici Vlade izvršena krivična djela

"Pravni tim će preduzeti sve neophodne radnje radi zaštite zakonitosti i ustavnosti, vladavine prava i bezbjednosti naše zemlje"

46453 pregleda 114 reakcija 111 komentar(a)
Šaranović, Foto: Luka Zeković
Šaranović, Foto: Luka Zeković

Ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović obavijestiće nadležne državne organe o sumnji da su na sjednici Vlade izvršena krivična djela, zao što je "prekoračenjem granica svog ovlašćenja" izabrala Aleksandra Radovića za vršioca dužnosti direktora policije, rekao je Šaranović "Vijestima".

"Vlada je na predlog predsjednika Vlade, grubim gaženjem zakona, preuzimanjem ovlašćenja ministra unutrašnjih poslova i prekoračenjem granica svog ovlašćenja izglasala da Aleksandar Radović, bude protivpravno postavljen za v.d. direktora Uprave policije. Kao ministar unutrašnjih poslova razočaran sam da nakon tri decenije progona i autokratije dio ove Vlade učini ovakav brutalan presedan", rekao je Šaranović.

On je kazao i da je ponosan što je učinio sve na sjednici Vlade da "zaštitim integritet organa kojeg predstavljam i upozorim sve članove Vlade da ne ulaze u zonu krivične odgovornosti".

"Pravni tim će preduzeti sve neophodne radnje radi zaštite zakonitosti i ustavnosti, vladavine prava i bezbjednosti naše zemlje. Obavijestiću i nadležne državne organe o sumnji da su na ovoj sjednici izvršena krivična djela", kazao je Šaranović.

Bonus video: