Državljanin Crne Gore uhapšen u Španiji: U vozilu pronađena droga, imao lažni pasoš…

Za uhapšenim (35) prema pisanju portal abc.es, Crna Gora raspisala Interpolovu međunarodnu potjernicu zbog trgovine drogom

29988 pregleda 7 komentar(a)
Zaplijenja droga i novac, Foto: policia.es
Zaplijenja droga i novac, Foto: policia.es

Državljanin Crne Gore (35) uhapšen je u španskom gradu Benidorm (pokrajina Alikante) zbog trgovine drogom, napada na policiju, falsifikovanje dokumenata i krivičnog djela protiv bezbjednosti na putevima.

Kako prenosi portal abc.es, za njim je Crna Gora raspisala Interpolovu međunarodnu potjernicu zbog trgovine drogom.

Kako je saopšteno iz španske policije, njihova intervencija je počela kada su službenici stanice Benidorm obavljali rutinsku preventivnu kontrolu u centralnoj ulici u gradu.

U tom trenutku, čovjek koji je vozio automobil ignorisao je signale policajaca i velikom brzinom prošao punkt, što je ugrozilo živote policajaca i primoralo ih da se sklone kako ne bi bili pregaženi.

Nakon toga, piše španski medij, oni su krenuli u potjeru za odbjeglim ulicama Benidorma.

U toj potjeri vozeći automobil državljanin Crne Gore ugrozio je bezbjednost ostatlih vozača, ali i pješaka koji su se u to vrijeme kretali tim ulicama.

Na kraju, on je napustio vozilo i dao se u trk, ali je nakon nekoliko stotina metara presretnut. Španski medij piše da je sve vrijeme tokom hapšenja pružao otpor, te da je bio "veoma agresivan" prema policijskim službenicima.

U trenutku hapšenja, policija je među stvarima državljanina Crne Gore pronašla 11.510 eura gotovine.

Pretresom vozila kojim je upravljao, pronađena je velika crna vreća u kojoj su se nalazila četiri vakumirana pakovanja marihuane ukupne težine 22,84 kilograma, kao i vagu.

Prilikom hapšenja on je kod sebe imao Češku ličnu kartu i vozačku dozvolu za koje je utvrđeno da su lažne.

Otiskom njegovog prsta, sistem je pokazao da je uhapšeni Crnogorac koji je imao tužbu pred Krivičnim sudom u Madridu.

Abc.es piše i da se državljanin Crne Gore krio se u Španiji nakon što je 2017. osuđen na četiri godine zatvora u Crnoj Gori zbog trgovine drogom.

Njega je tada, piše španski medij, presrela crnogorska policija kada je na konju pokušao da pređe granicu iz Albanije sa natovarenih više od 121 kilogram marihuane.

Bonus video: