Odloženo suđenje optuženima za podstrekavanje na ubistvo Jovana Vukotića

U dopisima sudu advokati okrivljenih naveli da su uhapšeni u Francuskoj odnosno Kosovu, te da se čeka njihovo izručenje

3800 pregleda 0 komentar(a)
Vukotić, Foto: Savo Prelević
Vukotić, Foto: Savo Prelević

Suđenje okrivljenim Radoju Zviceru, Milanu Vujotiću i ostalim optuženim, za podstrkavanje na ubistvo Jovana Vukotića u zatvoru u Spužu, koje je danas bilo zakazano u Višem sudu u Podgorici, pred specijalnim vijećem kojim predsjedava sudija Amir Đokaj, odloženo je za 30. maj.

Branioci okrivljenih Dragana Kneževića i Srđana Juriševića, advokati Dimitrije Dapčević i Ranko Radonjić zatražili su od sudskog vijeća da se ročište glavog pretresa odloži.

U dopisima sudu oni su naveli da su okrivljeni uhapšeni u Francuskoj odnosno Kosovu, te da se čeka njihovo izručenje.

Dapčević je naveo u dopisu da je Knežević uhapšen u Francuskoj 23. novembra 2023. godine, po potjernici Interpola i da se nalazi u ekstradicionom pritvoru.

Radonjič je takođe u dopisu naveo da je Skaj prepiska nečitljiva i zatražio od da je stručna služba suda obradi kako bi odbrana imala mogućnost da se upozna sa dokazima.

Sudija Đokaj je rekao da je od Ministarstva pravde obaviješten 12. marta, da je odobreno izuručenje Juriševića, po rješenju Osnovnog suda Gnjilane sa Kosova.

Okrivljeni Zvicer i Vujotić su optuženi za stvaranje kriminalne organizacije, te da su kao saizvršioci podstrekavali na ubistvo Jovana Vukotića dok se nalazio u pritvoru u Spužu, i na ubistvo Jovana Jovanovića, dok su ostali okrivljeni postal pripadnici kriminalne organizacije, Slobodan Kašćelan, Igor Terzić, Miloš Jovanović, Radovan Mujović, Dragan Knežević, Milutin Knežević, Goran Vukčević, Vladimir Vučković, Danilo Bakić.

Optužnicom je predstavljeno da su Dragan Knežević i Jovanović Miloš postali članovi kriminalne organizacije koja je imala za cilj vršenje krivičnog djela teško ubistvo i da su ih Zvicer i Vujotić, podstekavali na ubistvo Jovana Vukotića iz bezobzirne osvete i niskih pobuda. Dodaje se da su putem aplikacije pružali logističku podršku u ostvarivanju plana dok je Vukotić boravio u pritvoru u Spužu, te da su ih podstrekavali na ubistvo Jovana Jovanovića, ali da djelo nije ni pokušano, navodi se u optužnici.

Bonus video: