Šaranović pohvalio akciju službenika koji su uhapsili maloljetnika osumnjičenog za slanje prijetećeg mejla

"Ministarstvo unutrašnjih poslova ostaje posvećeno zaštiti svih građana i njihovih prava"

21604 pregleda 43 reakcija 42 komentar(a)
Šaranović, Foto: Luka Zeković
Šaranović, Foto: Luka Zeković

Ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović pohvalio je akciju policijskih službenika Sektora za borbu protiv kriminala i Regionalnog centra bezbjednosti "Centar" koji su uhapsili maloljetnika za kojeg se sumnja da je putem mejla uputio poruku prijeteće sadržine na adresu Srednje elektrotehničke škole "Vaso Aligrudić" u Podgorici, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP).

Prilikom pretresa stana koji je koristio osumnjičeni pronađeno je 20 komada Airsoft oružja (replike original oružja), od čega su dva komada predmet krivičnog djela.

"Svjesni smo da digitalni prostor ne smije biti mjesto za širenje straha i ugrožavanje bezbjednosti naših građana, posebno mladih i nezaštićenih. Ovaj incident nas podsjeća na kontinuiranu potrebu da jačamo naše kapacitete u borbi protiv visokotehnološkog kriminala i da radimo na edukaciji kako bismo promovisali odgovorno korišćenje informacionih tehnologija. Ministarstvo unutrašnjih poslova ostaje posvećeno zaštiti svih građana i njihovih prava. Nastavićemo da djelujemo preventivno i represivno protiv svih oblika kriminala koji ugrožavaju našu društvenu harmoniju i bezbjednost", navodi se u saopštenju.

"Zahvaljujem se policijskim službenicima na njihovom radu i brzoj reakciji. Neka ovaj slučaj bude opomena svima koji zloupotrebljavaju digitalni prostor da Ministarstvo unutrašnjih poslova neće oklijevati da preduzme sve neophodne mjere u cilju očuvanja zakona i reda", zaključio je Šaranović.

Bonus video: