Izdata naredba za prinudno dovođenje Šilja: Odloženo suđenje za ubistvo Šarovića

Prema navodima optužnice, okrivljeni Šilj i Ivović, optuženi su za ubistvo Stefana Šarovića 6. juna 2019, oko 15.20 časova, kod vile "Akacija" u Đenovićima

6468 pregleda 3 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Luka Zeković
Ilustracija, Foto: Luka Zeković

Predsjednica krivičnog vijeća sudija Milena Matović danas je izdala naredbu za prinudno dovođenje okrivljenog Dušana Šilja, optuženog za ubistvo Stefana Šarovića, jer se nije pojavio na zakazanom suđenju u Višem sudu u Podgorici.

Kako nije bilo uslova za održavanje ročišta za održavanje glavnog pretresa, sudija Matović je odložila nastavak suđenja za 15. april.

Okrivljeni Nikola Ivović, takođe optužen za ubistvo Šarovića, na prethodnom ročištu 19. februara nije došao zbog bolesti već je poslao medicinsku dokumentaciju koju je sudu dostavio okrivljeni Šilj. I tada je suđenje bilo odloženo.

Prema navodima optužnice, okrivljeni Šilj i Ivović, optuženi su za ubistvo Stefana Šarovića 6. juna 2019, oko 15.20 časova, kod vile "Akacija" u Đenovićima.

Šilj se tereti da je zajedno sa Nikolom Ivovićem na podmukao način ubio Šarovića. Njima se na teret stavlja da su počinili krivična djela teško ubistvo i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Nakon zajedničkog boravka sa Šarovićem u ugostiteljskom objektu „Kaskara”, iskoristili su njegovo povjerenje i prijateljstvo i predložili mu da ih prati. U optužnici je navedeno da su okrivljeni dolaskom u dvorište kompleksa “Akacija”, iz prethodno pripremljenog oružja, u Šarovića ispalili više hitaca, zatim su se motociklom uputili lokalnim putem i pobjegli.

Bonus video: