Tivat: Zbog proširenja objekata i odstupanja od građevinske dozvole inspekcija donijela rešenje o rušenju

To se, između ostalog, navodi u saopštenju Uprave policije (UP) u kojem su pojasnili da je građevinski inspektor utvrdio da je odgovorno lice u pravnom licu „IP invest“ iz Tivta, I.P. (39), podnijelo prijavu za građenje dva objekta 2020. godine, ali da nije imao uredno izdatu građevinsku dozvolu

6480 pregleda 3 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Urbanističko-građevinska inspekcija Ministarstva prostornog uređenja, urbanizma i državne imovine na zahtjev policije u Tivtu izvršila je inspekcijski nadzor u mjestu Donja Lastva, u Tivtu, tom prilikom utvrđeno je da je došlo do proširenja objekata i odstupanja od građevinske dozvole, te je inspekcija donijela rešenje o rušenju objekata.

To se, između ostalog, navodi u saopštenju Uprave policije (UP) u kojem su pojasnili da je građevinski inspektor utvrdio da je odgovorno lice u pravnom licu „IP invest“ iz Tivta, I.P. (39), podnijelo prijavu za građenje dva objekta 2020. godine, ali da nije imao uredno izdatu građevinsku dozvolu.

"O navedenom je upoznat državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru, koji je naložio da se protiv preduzeća „IP invest“ iz Tivta i odgovornog lica I.P. podnese krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo građenje objekta bez prijave i dokumentacije za građenje", zaključili su.

Bonus video: