Policija će utvrđivati da li u ponašanju pristalica opozicionih partija u Šavniku ima prekršajne odgovornosti

Iz Uprave policije je saopšteno da je Osnovno državno tužilaštvo u Pljevljima ocijenilo da nema krivičnog djela zbog upada u SO Šavnik

10824 pregleda 8 komentar(a)
Danas u sali SO Šavnik, Foto: Privatna arhiva
Danas u sali SO Šavnik, Foto: Privatna arhiva

Policija će utvrditi da li u ponašanju pristalica opozicionih partija u Šavniku ima prekršajne odgovornosti.

Pristalice i odbornici opozicije iz tog grada spriječili su danas početak sjednice Skupštine opštine Šavnik.

Odbornici Koalicije Za budućnost Šavnika traže da se sjednica odloži jer, kako tvrde, nije zakazana po zakonu pošto je potrebno da prođe osam dana od dana zakazivanja, a ista je zakazana u petak.

Iz Uprave policije je saopšteno da je Osnovno državno tužilaštvo u Pljevljima ocijenilo da nema krivičnog djela zbog upada u SO Šavnik

"Policijski službenici Stanice policije Šavnik obaviješteni su danas oko 14.45 časova od strane službenika Skupštine opštine Šavnik da je, po njihovom kazivanju, došlo do neovlašćenog ulaska u zgradu Opštine Šavnik od strane više lica. Postupajući po prijavi policijski službenici su od lica koja su prijavila događaj prikupili obavještenja, te sa svim upoznali tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Pljevljima koji se izjasnio da se u radnjama prijavljenih lica ne stiču elementi krivičnog djela za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti", saopšteno je iz policije.

Dodaje se da će službenici Stanice policije Šavnik nastaviti sa preduzimanjem mjera i radnji iz svoje nadležnosti u odnosu na ovaj događaj.

"U cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti i cijenjenja eventualne prekršajne odgovornosti, sa kojim ishodom će javnost biti blagovremeno obaviještena", zaključuju se u saopštenju.

Bonus video: