Radović: Prošao sam poligrafsko testiranje

"Nisam političar, službenik sam koji se prijavio na javni poziv ispunjavajući sve uslove. Ne postoji ništa što me kompromituje"

26100 pregleda 72 reakcija 50 komentar(a)
Radović, Foto: Bojana Ćupić/Vlada Crne Gore
Radović, Foto: Bojana Ćupić/Vlada Crne Gore

Aleksandar Radović kojeg je Vlada imenovala za vršioca dužnosti direktora policije rekao je da je prošao poligrafsko testiranje.

"Prošao sam poligrafsko testiranje po svim prafilima poligrafske struke. Dostupan sam i spreman da se podvrgnem poligrafskom ili biilo kojem drugom ispitivanju na ova ili na neka druga dodatna pitanja", rekao je Radović za RTCG.

Na javni poziv za v.d. direktora policije, osim Radovića, prijavili su se Zoran Braunović, Milentije Doderović, Milutin Vasiljević, Petar Šestović, Miloš Peković i Lazar Šćepanović. Doderović nije rukovodilac neke organizacione jedinice Uprave policije, pa njegova prijava za v.d. direktora policije nije ni razmatrana.

Ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović saopštio je da su dva policijska službenika prošla poligrafsko testiranje, da četiri nijesu, te da poligrafsko testiranje jednog nije relevantno zbog njegovih zdravstvenih okolnosti, a čija prijava je nepotpuna. Šaranović je tada saopštio da je jedan od kandidata koji je prošao poligrafsko testiranje Šćepanović kojeg je i predložio za v.d. direktora policije.

Međutim njegov predlog je odbijen, pa je Vlada većinom glasova izabrala Radovića za v.d. direktora policije na predlog premijera Milojka Spajića.

"Vijesti" su dan nakon maratonske sjednice Vlade objavile da je pored Šćepanovića poligrafsko testiranje još prošao Peković.

Radović je rekao da on nije političar već službenik "koji se prijavio na javni poziv ispunjavajući sve uslove".

"Smatrao sam da sam dorastao da obavljam ovu funkiju. Vlada me izabrala. Sve ostalo što se dešavalo, nisu pitanja za mene", kazao je Radović.

Istakao je i da ne postoji ništa što bi ga kompromitovalo.

"Da postoji ne bih se prijavio ni za ovu, ni za druge funkcije", kazao je Radović.

Kazao je i da je po preuzimanju dužnosti imao sastanak sa ministrom unutrašnjih poslova Danilom Šaranovićem.

"I ministar i ja smo profesionalci pa bezbjednost građana i profesionalno funkcionisanje državnih organa moraju biti iznad svih dešavanja pa i političkih", rekao je Radović.

Bonus video: