Akcija u Baru: Uhapšene četiri osobe osumnjičene za uličnu prodaju narkotika

Krivična prijava podnijeta protiv još jedne osobe, koja je nedostupna nadležnim organima

13481 pregleda 7 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Četiri osobe koje se sumnjiče za uličnu prodaju narkotika uhapšene su u Baru, dok je krivična prijava podnijeta protiv još jedne osobe, koja je nedostupna nadležnim organima.

Za krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga sumnjiče se: Arsen Badžović (19), Petar Grozdanić (43), Alen Musličić (39), Petar Perić (43) i Vuk Mašanović (28).

"Službenici zaduženi za borbu protiv kriminala Regionalnog centra bezbjednosti 'Jug', Odjeljenja bezbjednosti Bar su, po nalogu državnog tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, realizovali višemjesečnu akciju kodnog naziva „FERAL“ koja je bila usmjerena na otkrivanje, sprečavanje i suzbijanje tzv. ulične prodaje opojnih droga na području Bara. Danas je na pet lokacija na području ovog grada policija izvršila pretrese stanova i nadležnom državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici podnijela krivične prijave protiv pet lica, od kojih su četiri lišena slobode, dok je jedno nedostupno nadležnim organima", saopštila je Uprava policije.

Pretresima prostorija koje koriste osumnjičeni pronađena je određena količina kokaina i vage za precizno mjerenje.

"Tokom sprovođenja aktivnosti na ovom predmetu u prethodnom periodu, policija je na području Bara zaplijenila narkotike u 21 navrat i to marihuanu, amfetamin, kao i tablete buprenofina, xanaxa i diazepama", podsjeća policija.

"Realizacija akcije 'FERAL' i procesuiranje osumnjičenih lica zbog ulične prodaje opojnih droga ili posjedovanja opojnih droga predstavlja još jednu potvrdu kontinuiranih aktivnosti sa konkretnim rezultatima koje službenici Odjeljenja bezbjednosti Bar sprovode na polju suzbijanja ulične prodaje narkotika", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: