UP: Pojačane aktivnosti policije usmjerene na pripadnike i osobe bliske OKG, obavljeni pretresi u više gradova

Nakon pretresa u Herceg Novom, protiv jedne osobe će biti podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je počinio krivično djelo - nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija

10369 pregleda 7 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Policijski službenici Sektora za borbu protiv kriminala, službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Jug“, u saradnji sa Posebnom jedinicom policije, kao i službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Centar“, juče i danas su preduzimali pojačane aktivnosti u odnosu na 13 osoba, koje su pripadnici ili se mogu dovesti u vezu sa visokorizičnim kriminalnim grupama, saopštila je Uprava policije.

Te aktivnosti su, kako se navodi, sprovedene u cilju "očuvanja povoljnog bezbjednosnog ambijenta", te su obavljeni pretresi na više lokacija u te dvije regije.

Pretresi su izvršeni na pet lokacija u Baru, na dvije lokacije u Herceg Novom, kao i na po jednoj lokaciji u Tivtu i Budvi. Nakon pretresa u Herceg Novom, protiv jedne osobe će biti podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je počinio krivično djelo - nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija.

"Osim toga, pretresi stanova i drugih prostorija koje koriste lica interesantna za službu, članovi organizovanih kriminalnih grupa i njima bliska lica, izvršeni su i na Cetinju, na četiri lokacije", saopštila je policija.

Poručuju da će službenici policije zaduženi za borbu protiv kriminala nastaviti sa "intenzivnim aktivnostima" u odnosu na visokorizične kriminalne grupe i sa njima povezanim osobama i u narednom periodu, "beskompromisno i istrajno", a sve u cilju stvaranja što povoljnijeg ambijenta kako za život naših građana, tako i onih koji su u posjeti Crnoj Gori.

Bonus video: