Erić izručen Crnoj Gori, priveden u Osnovni sud u Podgorici

Erić je uhapšen polovinom oktobra u Švedskoj po potjernici NCB Interpol Podgorica zbog sumnje da je učestvovao u kopanju tunela do depoa Višeg suda u Podgorici

16622 pregleda 29 reakcija 10 komentar(a)
Erić, Foto: Boris Pejović
Erić, Foto: Boris Pejović

Državljanin Srbije Vladimir Erić (33), za kojeg se vjeruje da je bio dio kriminalne grupe, koja je ljetos kopala tunel do depoa Višeg suda u Podgorici izručen je iz Švedske Crnoj Gori.

Erić je oko 16 časova priveden u Osnovni sud u Podgorici, gdje će ga saslušati sudija za istragu.

Iz Uprave policije je saopšteno da je Erić sproveden Osnovnom sudu u Podgorici po naredbi tog suda radi vođenja krivičnog postupka zbog sumnje da je počinio krivično djelo kriminalno udruživanje u sticaju sa krivičnim djelom teška krađa Krivičnog zakonika Crne Gore.

Erić je uhapšen polovinom oktobra u Švedskoj po potjernici NCB Interpol Podgorica zbog sumnje da je učestvovao u kopanju tunela do depoa Višeg suda u Podgorici.

On je tada uhapšen na aerodromu u Stokholmu, na izlazu iz Švedske gdje je navodno namjeravao da otputuje u Beograd.

Po potjernici NCB Interpola Podgorica potražuje se od 28. septembra zbog vođenja krivičnog postupka pred Osnovnim državnim tužilaštvom u Podgorici, a na teret mu se stavlja krivično djelo kriminalno udruživanje u sticaju sa krivičnim djelom teška krađa i krivično djelo sprečavanje dokazivanja u saizvršilaštvu.

Potjernica je, osim za Erićem, raspisana i za njegovim sugrađanima iz Loznice - Veljkom Markovićem (1991), Milanom Markovićem (1970) i Dejanom Jovanovićem (1993).

Policija je, do sada, uhapsila pet osoba, koje sumnjiči da su povezane sa obijanjem sudskog depoa - Katarinu Baćović, Marijana Vuljaja, Nikolu Milačića i Ivicu Piperovića.

Bonus video: