Eriću određen pritvor do 30 dana

Državljanin Srbije sumnjiči se da je izvršio krivično djelo kriminalno udruživanje, teška krađa i sprječavanje dokazivanja

24047 pregleda 8 komentar(a)
Vladimir Erić, Foto: Boris Pejović
Vladimir Erić, Foto: Boris Pejović

Državljaninu Srbije Vladimiru Eriću (33) sudija za istragu Osnovnog suda u Podgorici odredio je pritvor do 30 dana zbog opasnosti od bjekstva.

Erić se sumnjiči da je izvršio krivično djelo kriminalno udruživanje, teška krađa i sprječavanje dokazivanja.

Erić je uhapšen polovinom oktobra u Švedskoj po potjernici NCB Interpol Podgorica zbog sumnje da je učestvovao u kopanju tunela do depoa Višeg suda u Podgorici.

On je tada uhapšen na aerodromu u Stokholmu, na izlazu iz Švedske gdje je navodno namjeravao da otputuje u Beograd.

"Po zamolnici za izručenje u Crnu Goru, Vlada Kraljevine Švedske je donijela odluku da se V. E. izruči Crnoj Gori zbog krivičnog djela teška krađa koje je u skladu sa švedskim zakonom, dok je odbacila zamolnicu koja se odnosi na krivično djelo pripadnosti kriminalnoj organizaciji i sprječavanje dokazivanja, jer navedena djela nisu prepoznata po njihovom Zakonu. Nakon što je okrivljeni V. E. saslušan na okolnosti za određivanje pritvora, u odnosu na krivično djelo teška krađa sudija za istragu je našla da postoje konkretne okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva, budući da se radi o državljaninu Republike Srbije, koje je u septembru mjesecu 2023. godine, napustilo i svoju matičnu zemlju odlaskom u Švedsku, dok je prethodno nelegalno napustio državu Crnu Goru", piše u saopštenju Osnovnog suda u Podgorici.

Dodaju da je u odnosu na krivično djelo kriminalno udruživanje i sprječavanje dokazivanja, budući da je u tom dijelu odbačena zamolnica od strane Vlade Kraljevine Švedske za ekstradiciju, ranije donijeto rješenje o određivanju pritvora je stavljeno van snage.

Bonus video: