Adžić: Spajić nastavlja sa kršenjem zakona, njegov ujak ima najveću ulogu u postavljanju kadra

"Imenovanjem Burića njihova želja očigledno je bila da preduhitre odluku Upravnog suda o nezakonitom razrješenju Artana Kurtija sa te pozicije", rekao je Adžić

11654 pregleda 21 reakcija 20 komentar(a)
Adžić, Foto: Boris Pejović
Adžić, Foto: Boris Pejović

Današnjim imenovanjem Predraga Burića za generalnog inspektora Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB), premijer Milojko Spajić nastavlja sa kršenjem zakona, ovog puta Zakona o Agenciji za nacionalnu bezbjednost, saopštio je potpredsjednik Građanskog pokreta URA Filip Adžić.

On je kazao da nisu sprovedene sve propisane procedure iz člana 27a Zakona o ANB-u i procedure koje su predviđene podzakonskim aktima Agencije za prijem kandidata.

"Imenovanjem Burića njihova želja očigledno je bila da preduhitre odluku Upravnog suda o nezakonitom razrješenju Artana Kurtija sa te pozicije", poručio je Adžić.

"Da se priča o meritokratiji razbila u paramparčad, pokazuje i današnje imenovanje Burića koji je dugogodišnji prijatelj Spajićevog ujaka Sretena Kankaraša, koji ima najveću ulogu u postavljanju kadrova po crnogorskim institucijama, a naročito u sektoru bezbjednosti", zaključio je Adžić.

Bonus video: