Mijajlović nudi više od 1,1 milion eura da se brani sa slobode

Piperović istakao da su uz jemstvo predložili i mjere nadzora. Pojasnio da su nekretnine na koje bi se odnosilo eventualno jemstvo u vlasništvu rođaka i prijatelja Mijajlovića

23695 pregleda 39 reakcija 39 komentar(a)
Mijajlović, Foto: Luka Zeković
Mijajlović, Foto: Luka Zeković

Odbrana uhapšenog biznismena Aleksandra Mijajlovića predložila je Višem sudu u Podgorici da tog okrivljenog uz jemstvo od 1.112.000 eura, puste da se brani sa slobode optužbi da je stvorio kriminalnu organizaciju koja je krijumčarila cigarete.

Predlog za ukidanje pritvora uz prihvatanje jemstva predali su njegovi branioci, advokati Zoran Piperović i Stefan Jovanović.

"Danas smo moj kolega Stefan Jovanović i ja predali sudu predlog za određivanje jemstva u krivičnom postupku protiv okrvljenog Mijajlović Aleksandra, u krivičnom predmetu zbog stvaranja kriminalne organizacije i krijumčarenja. Visina ponuđenog jemstva je 1.112.000 eura, a nekretnine na koje bi se odnosilo eventualno jemstvo u vlasništvu su rođaka i prijatelja Mijajlović Aleksandra. Za te nekretnine postoji dokaz o porijeklu i stečene su na legalan i zakonit način. Da ne bi bilo nedoumica zbog čega imovina drugih lica treba da bude kao jemstvo, ističemo da nije nužno da budemo u saznanju da je pokrenuta finansijska istraga, kojom bi bila blokirana kompletna imovina našeg branjenika. S obzirom da je ovo jednako legitimno, mi smo se kao branioci, za svaki slučaj, odlučili za ovu varijantu", kazao je Piperović.

Istakao je da su uz jemstvo predložili i mjere nadzora.

Mijajlović je uhapšen 19. februara po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva koje ga tereti da je sa još jednom osobom formirao kriminalnu grupu koja je krijumčarila cigarete.

Članovima kriminalne ekipe Mijajlovića Specijalno državno tužilaštvo (SDT) označilo je policajce Milenka Miću Rabrenovića, Radoja Rabrenovića, Dragana Backovića i Mirka Mijuškovića, zatim Dejana Jokića, Goluba Vojinovića, Milana Vukadinovića i nekoliko osoba na čijoj identifikaciji tužioci rade.

Bonus video: