Advokat Šćekić: Policija pucala na Berance, ne oni na njih

Pravni zastupnik jednog od učesnika događaja rekao da u napadu nije bilo povrijeđenih i da su svi posle davanja izjava pušteni

132402 pregleda 131 reakcija 70 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 25.03.2024. 14:29h

Službenik Uprave policije pucao je na dvojicu Beranaca, a ne oni na njega, tvrdi zastupnik jednog od učesnika događaja, advokat Aleksandar Šćekić.

To je Vijestima saopštio objašnjavajući šta se navodno dogodilo u incidentu u okolini Berana, dok su službenici Uprave bili na radnom zadatku.

Još nije jasno šta se zapravo dogodilo na sjeveru države, jer ni premijer Milojko Spajić a ni resorni ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović nemaju potpune informacije o događaju.

Prema tvrdnjama više različitih izvora, policajci su u bili u akciji sprečavanja šverca cigareta, odnosno sprečavanja djelovanja šumarske mafije.

Ščekić, međutim, navodi da u napadu nije bilo povrijeđenih.

Iz Uprave policije nijesu potvrdili ni demantovali tu informaciju, niti se oglašavali povodom incidenta u Beranama.

"Potpuna je neistina da je neko od građana pucao na policiju. Istina je obrnuta - policajac koji je čekao švercere, naišao je na grupu mladića koji su automobilom pretekli kamion. Za upravljačem je bio policajac koji je u tom momentu izvadio pištolj i ispalio ka njima pet ili šest metaka. Nakon toga svi su privedeni, a moj punomoćnik i momak koji je bio sa njim u automobilu pušteni su čim su dali izjave. Policajac je prvobitno zadržan u Odjeljenju bezbjednosti Berane, ali je i on pušten. Dakle, ne stoji premijerova opaska da moramo štiti policiju od građana, već obratno - u ovom slučaju treba da čuvamo građane od policije. Nadam se da će premijer, jer je obmanut, nakon sprovedene istarge donijeti zakonite odluke", kazao je Šćekić.

Bonus video: