Sindikat Uprave policije: Država da nađe način i preventivno djeluje na one koji ugrožavaju rad i bezbjednost policajaca

Sindikad UP osudio napad na policiju koji se dogodio u Beranama

5751 pregleda 4 komentar(a)
Foto: screenshot supcg.me
Foto: screenshot supcg.me

Sindikat Uprave policije osudio je sve napade na pripadnike službe u svakodnevnom radu koji posao obavljaju u skladu sa ovlašćenjima i nadležnostima, na sprečavanju i otkrivanju krivičnih djela, prekršaja i drugih nezakonitih radnji koje dolaze od kriminalnog miljea.

Predsjednik sindikata Uprave policije Mladen Šuškavčević rekao je da jutrošnji događaj u Beranama kada su, tvrdi on, lica koja se bave nelegalnom sječom šume, izveli vandalski čin usmjeren na štetu policijskog službenika, nije ništa drugo već posljedica opšteg društvenog ambijenta.

"Napad na policajca je napad na državu, koja u ovakvim slučajevima kada je ugrožen život policijskih službenika, mora i adekvatno odgovoriti. Usljed ovakvih i sličnih situacija, brojni časni pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova svakodnevno su izloženi verbalnim a nerijetko i fizičkim napadima, jer je policijska profesija jedno od najtežih zanimanja u savremenom svijetu", rekao je Šuškavčević.

Dodaje da Sindikat od državnih organa traži adekvatan odgovor ne samo na zaštiti fizičkog integriteta, već i u iznalaženju mjera za preventivno djelovanje države prema svim izgrednicima i kriminalcima koji svojim nasilničkim postupcima ugrožavaju rad i bezbjednost svakog policajca.

"Podržavamo aktivnosti Ministarstva unutrašnjih poslova i ministra Šaranovića na suzbijanju kriminaliteta, kao i spremnost i odlučnost da se što jače krene u obračuna sa svim vidovima kriminala u Crnoj Gori. Raduje nas i pozdravljamo brzu reakciju premijera Spajića koji je odlučno stao u zaštitu svojih službenika i cjelokupne naše službe koja je kičma državnog sistema i jedini državni organ koji ima zakonsku obavezu da svojim životima štiti red i mir i ustavni poredak. Tražimo da se sistemski poboljšaju zakonske mjere u cilju adekvatne zaštite svih policijskih službenika, kao i da se realizuju mjere na poboljšanju njihovog materijalnog položaja. Sindikat Uprave policije će i dalje insistirati na što većoj zaštitištiti policijskih službenika pružajući im pri tome punu pravnu i finansijsku podršku", zaključili su iz Sindikata.

Bonus video: