Krstoviću određen pritvor

Krstović je prema policijskim podacima jedan od šefova podgoričkog ogranka škaljarskog kriminalnog klana

20157 pregleda 5 komentar(a)
Krstović, Foto: Boris Pejović
Krstović, Foto: Boris Pejović

Sudija za istragu Višeg suda u Podgorici odredio je pritvor do 30 dana Igoru Krstoviću (38) osumnjičenog za stvaranje kriminalne organizacije, šverc droge, pranje novca...

To je "Vijestima" saopštio njegov branilac, advokat Danilo Mićović.

Krstović je uhapšen prije dvije noći u akciji Sektora za borbu protiv kriminala i budvanske policije, a uz podršku Specijalnog policijskog odjeljenja, zbog sumnje da je stvorio kriminalnu organizaciju koja je švercovala drogu, prala novac...

Za njim je crnogorska policija tragala od novembra 2023. godine, kada su lisice na ruke stavili Podgoričaninu Saši Anđušiću i Borisu Dobroviću, osumnjičenima za krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i pranje novca.

Krstović je, prema policijskim podacima, jedan od šefova podgoričkog ogranka škaljarskog kriminalnog klana.

"I. K. se potraživao po potjernici NCB Interpola Podgorica zbog sumnje da je izvršio krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga i više krivičnih djela iz oblasti pranja novca, kao i krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i ekspozivnih materija i krivično djelo izazivanje opšte opasnosti", saopštili su sinoć iz Uprave policije.

U zvaničnom saopštenju napisali su da je riječ o "visokorangiranom pripadniku jedne kriminalne grupe koja je sprovodila kriminalne aktivnosti na teritoriji Crne Gore".

"U aktivnosti lišenja slobode I. K. učestvovali su službenici Sektora za borbu protiv krimnala, Specijalnog policijskog odjeljenja i Odjeljenja bezbjednosti Budva. Službenici Sektora za borbu protiv kriminala nastavljaju intenzivne i odlučne aktivnosti sa primarnim fokusom na neutralisanje djelovanja organizovanih kriminalnih grupa i sa njima povezanih lica", kazali su iz UP.

Krstović je u januaru 2020. godine teško ranjen u Zeti, a za saučesništvo u pokušaju ubistva tog tridesetosmogodišnjaka odgovaraju pripadnici podgoričke ćelije kavačkog klana Vidoje Stanišić i Dragiša Bulatović.

Dvije godine prije nego je ranjen, policajci su od njega privremeno oduzeli dva skupocjena automobila - “BMW” i “mini moris”, 182.450 eura, mačetu, kupoprodajne ugovore, kriptovane telefone... Iz Uprave policije tada su saopštili da je Krstović bezbjednosno interesantna osoba i da je njegova kuća pretresena u nastavku borbe protiv organizovanih kriminalnih grupa. Osim toga, od Zećanina su tada oduzeli metalni boks, dva noža na preklapanje, biber sprej, fasciklu sa više kupoprodajnih ugovora čiji su predmet nepokretnosti...

On je bio dio ekipe koja je krajem juna 2017. godine, u budvanskoj diskoteci “Trokadero” maltretirala poznatog crnogorskog sportistu i sina jednog od najviših Vladinih funkcionera. Ista ekipa nakon tog incidenta nasrtala je na policiju, ali zbog toga niko nije procesuiran, saopšteno je tada nezvanično.

Pripadnici specijalne policije nekoliko dana kasnije, ušli su u tu diskoteku i pretresli grupu u kojoj su bili Krstović, sada pokojni Milić Minja Šaković... ali ništa od nedozvoljenih predmeta nisu pronašli.

Bonus video: