Procesuirano šest osoba u Podgorici: Krađa bijele tehnike, alkohola, mesa, novčanika...

Uhapšene dvije od šest osoba protiv kojih su podnijete krivične prijave

5714 pregleda 6 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Uprava policije
Ilustracija, Foto: Uprava policije

Podgorička policija je zbog imovinskih delikata u glavnom gradu podnijela krivične prijave protiv šest osoba, od kojih su dvije uhapšene.

Krivična prijava podnijeta je protiv dva maloljetnika starih 15 godina zbog krivičnog djela razbojništvo u pokušaju. "Krivično djelo, koje se maloljetnicima stavlja na teret, počinjeno je na način što su od oštećenog maloljetnog lica tražili novac i pokušali da otuđe mobilni telefon uz prijetnju, nakon čega su, podesnim sredstvom, oštećenom nanijeli više udaraca i udaljili se u nepoznatom pravcu", saopštila je Uprava policije.

Takođe, krivična prijava je podnijeta i protiv A.B. (24) i I.M. (44) zbog sumnje da su počinili krivično djelo teška krađa, tako što su iz porodične kuće oštećenog ukrali elemente bijele tehnike. Dio ukradenih predmeta je pronđen i vraćen vlasniku.

Osim toga, podgorička policija je uhapsila T.H. (24) zbog sumnje da je počinio krivično djelo teška krađa. On se sumnjiči da je, sa za sada nepoznatim licem, nasilno ušao u jedan ugostiteljski objekat, odakle je ukrao alkoholna pića, proizvode od mesa i 1.130 eura. T.H. je sproveden postupajućem tužiocu u Podgorici na dalju nadležnost.

Uhapšen je i N.V. (45) zbog sumnje da je počinio krivično djelo razbojnička krađa, na način što je iz jednog maloprodajnog objekta pokušao da ukrade razne proizvode. Tom prilikom, jedna od zaposlenih je pokušala da zaustavi N.V, nakon čega ju je udario i pobjegao, saopštila je policija.

"Pored toga, protiv N.V. će biti podnijete dvije krivične prijave zbog sumnje da je izvršio i dva krivična djela krađa, od kojih je prvo izvršio na način što je od jedne osobe otuđio novčanik sa ličnim dokumentima, bankovnim karticama i novcem, a drugo na način što je iz jedne predškolske ustanove otuđio dva tablet uređaja, usisivač i miksetu", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: