Krivična prijava protiv osumnjičenog za eksploataciju šljunka iz Tare

Mojkovački policajci zatekli osumnjičenog sa mašinama u koritu rijeke

11397 pregleda 6 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Policija u Mojkovcu podnijela je krivičnu prijavu protiv R.B. (63), koji se sumnjiči za krivično djelo - krađa žaštićenog prirodnog dobra.

Oni su, kako se navodi, 28. marta u prijepodnevnim satima zatekli R.B. sa njegovim radnim mašinama u koritu rijeke Tare, u mjestu Gornja polja u Mojkovcu.

"Utvrđeno je da je R.B. vršio eksploataciju pjeskovitog materijala, te je sa događajem upoznat tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Bijelom Polju koji je kvalifikovao krivično djelo", saopštila je Uprava policije.

Apelovali su na građane da ne devastiraju korito rijeke Tare, uz napomenu da je na snazi odluka Vlade o moratorijumu - zabrani dalje eksploatacije šljunka i pijeska iz riječnih korita.

"Ova odluka je, između ostalog, rezultat potrebe da regulacioni planovi i koncesioni akti koji iz njih proističu obezbijede eksploataciju u svrhu regulacije vodotoka i garantuju obezbjeđenje javnog interesa, kao i potrebe revitalizacije stanja životne sredine u riječnim koritima, zaštite, očuvanja biodiverziteta, a posebno ribljih staništa, ribljeg fonda i kvaliteta voda", dodaje policija.

Kazali su da će, shodno tome, službenici Odjeljenja bezbjednosti Mojkovac, a u cilju suzbijanja pojava koje imaju negativne ekološke i ekonomske posljedice, i u narednom periodu sprovoditi intenzivne aktivnosti iz svoje nadležnosti.

Bonus video: