Uhapšene dvije osobe zbog falsifikovanja isprave i nedozvoljenog prelaza državne granice i krijumčarenja ljudi

Državljanin Rusije R.I. uhapšen zbog sumnje da je počinio krivično djelo falsifikovanje isprave, dok je državljanin Turske O.S.O. uhapšen zbog nedozvoljenog prelaza državne granice i krijumčarenja ljudi

8752 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Službenici Sektora granične policije uhapsili su dvije osobe osumnjičene za falsifikovanja isprave i nedozvoljenog prelaza državne granice i krijumčarenja ljudi

"Službenici Sektora granične policije su prilikom vršenja kontrole putnika na izlazu iz Crne Gore, kada je graničnim provjerama pristupio R.I. (36) državljanin Ruske Federacije, u njegovoj putnoj ispravi uočili vizu Kanade. Detaljnom graničnom kontrolom na drugoj liniji graničnih provjera utvrđeno je da se radi o totalnoj reprodukciji pomenute vize", saopšteno je iz Uprave policije.

Dodaje se da je državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, naložio da se R.I. uhapsi zbog sumnje da je počinio krivično djelo falsifikovanje isprave.

Iz policije navode da su motorizovana patrola granične policije, na raskrsnici za Bijelu goru, kontrolisala "reno megao", u vlasništvu jednog privrednog društva, koje se kretalo iz pravca Grahova ka Nudlu.

"Vozilom je upravljao O.S.O. (29) iz Republike Turske, koji posjeduje dozvolu za privremeni boravak u Crnoj Gori. Pored navedenog lica u vozilu su se kao saputnici nalazile i dvije muške osobe bez ličnih dokumenata Sprovodeći aktivnosti iz svoje nadležnosti policijski službenici došli su do sumnje da je O.S.O. imao namjeru da ova lica nezakonito preveze preko državne granice".

Iz policije navode da je tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću, nakon uvida u spise kvalifikovao krivično djelo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi i po njegovom nalogu O.S.O. je uhapšen.

Bonus video: