Irfanu Kriještorcu dvije godine i pet mjeseci zatvora zbog droge

Odluka bjelopoljskog Višeg suda

109 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Pljevljak Irfan Kriještorac (34) osuđen je u bjelopoljskom Višem sudu na dvije godine i pet mjeseci zatvora, zbog krivičnog djela - neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Prema optužnici, Kriještorac je početkom avgusta Nedžadu Čengiću, oko 23 časa u selu Boščinmovići kod Pljevalja, poklonio “grumen” hašiša težine 3,84 grama, pa iste večeri prodao 25 grama konoplje za iznos od 50 eura.

Navodi se da je Čengić konzumirao drogu, a da je preostali dio hašiša kod njega pronašla policija je, 4. septembra, pregledom vozila “mercedes”. Kriještorac je tvrdio da nikom nije prodavao drogue i ispričao da je Čengić podmeće narodu i da sa njim ne komunicira već 10 godina.

“Gledao sam ga po gradu, ali mu nikada nisam poklanjao niti prodavao drogu i sa njim se i ne pozdravljam na ulici”, kazao je on.

Čengić je u istrazi, pojasnio je Kriještorac, kazao da mu je grumen hašiša optuženi donio da ga časti, ali da mu je iste večeri tražio 50 eura za tu uslugu i da mu je, navodno, tada i prodao marihuanu za 50 eura.

Kriještorac je kazao da to nije tačno i pozvao sud da za svjedoka pozove J. B. koji će potvrditi njegove riječi.

Kriještorac je ranije u Višem sudu osuđen na tri godine zbog unosa četiri kilograma marihuane iz Albanije. Bio je optužen je i za učešće i stvaranje kriminalne grupe uhapšene u akciji “Šado”, koja se tereti terete za stvaranje kriminalne organizacije i šverc narkotika.

Bonus video: