Erić negirao da je učestvovao u obijanju depoa Višeg suda

Erić je saslušan u Osnovnom državnom tužilaštvu (ODT) zbog sumnje da je sa grupom državljana Srbije i nekoliko crnogorskih državljana tokom avgusta prethodne godine prokopao tunel do Višeg suda, a potom obio sudsku arhivu

11566 pregleda 6 komentar(a)
Privođenje Erića u ODT, Foto: Luka Zeković
Privođenje Erića u ODT, Foto: Luka Zeković

Vladimir Erić negirao je da je učestvovao u obijanju depoa Višeg suda, kazao je Vijestima njegov branilac advokat Stefan Jovanović.

Erić je saslušan u Osnovnom državnom tužilaštvu (ODT) u Podgorici zbog sumnje da je sa grupom državljana Srbije i nekoliko crnogorskih državljana tokom avgusta prethodne godine prokopao tunel do Višeg suda, a potom obio sudsku arhivu.

Okrivljeni Erić u cjelosti je negirao izvršenje krivičnog djela, iznio odbranu i odgovarao na postavljena pitanja.

Rekao je da nije ni bio u Crnoj Gori u vrijeme izvršenja krivičnog djela.

Vladimir Erić
foto: Luka Zeković

On je Crnoj Gori izručen iz Švedske 20. marta.

Erić je uhapšen polovinom oktobra u Švedskoj po potjernici NCB Interpol Podgorica zbog sumnje da je učestvovao u kopanju tunela do depoa Višeg suda u Podgorici.

On je tada uhapšen na aerodromu u Stokholmu, na izlazu iz Švedske gdje je navodno namjeravao da otputuje u Beograd.

Po potjernici NCB Interpola Podgorica potražuje se od 28. septembra zbog vođenja krivičnog postupka pred Osnovnim državnim tužilaštvom u Podgorici, a na teret mu se stavlja krivično djelo kriminalno udruživanje u sticaju sa krivičnim djelom teška krađa i krivično djelo sprečavanje dokazivanja u saizvršilaštvu.

Potjernica je, osim za Erićem, raspisana i za njegovim sugrađanima iz Loznice - Veljkom Markovićem (1991), Milanom Markovićem (1970) i Dejanom Jovanovićem (1993).

Policija je, do sada, uhapsila pet osoba, koje sumnjiči da su povezane sa obijanjem sudskog depoa - Katarinu Baćović, Marijana Vuljaja, Nikolu Milačića i Ivicu Piperovića.

Bonus video: