Klikovcu i Prenkiću po pola godine zatvora zbog napada na nadzornike na Skadarskom jezeru

Podgorički Osnovni sud ih je proglasio krivim za napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, dok su oslobođeni od optužbe za krivično djelo - nezakoniti lov

25714 pregleda 33 reakcija 33 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 08.04.2024. 13:41h

Trideset-jednogodišnji Vojin Prenkić i deset godina stariji Dušan Klikovac iz Zete osuđeni su na po pola godine zatvora zbog napada na nadzornike Vuka Saičića i Marka Glušćevića u februaru na Skadarskom jezeru.

Podgorički Osnovni sud ih je proglasio krivim za napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, dok su oslobođeni od optužbe za krivično djelo - nezakoniti ribolov.

Oni su pak negirali napad, ali su priznali da su nelegalno lovili ribu.

"Osnovni sud u Podgorici, je okrivljene D. K. i V. P. oglasio krivima zbog krivičnog djela napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, zato što su dana 03.02.2024. godine, u mjestu Pijesci u Nacionalnom parku Skadarsko jezero, napali službena lica u vršenju službene dužnosti, a okrivljeni V. P. službenom licu nanio laku tjelesnu povredu, na način što su u trenutku kada su od strane službenika NP Skadarsko jezero šefa službe S. V. i nadzornika G. M., zatečeni u izlovu ribe, i pošto su im se navedena službena lica predstavila i saopštila da žele da izvrše kontrolu njihovog plovila, okrivljeni dali u bjekstvo, a potom nakon što su ih službena lica sustigla sa plovilom i prišla njihovom čunu, pri čemu je oštećeni S. V. pokušao iz njihovog čuna da oduzme izlovljenu ribu, osti, akumulator i drveno veslo, okrivljeni V. P. je počeo da pruža fizički otpor, udarivši ostima S. V. u predjelu lijeve ruke, a onda i u predjelu desne strane vrata, dok je okrivljeni D. K. drvenim veslom zadao udarce oštećenom G. M., koji se pred njim ispriječio u predjelu rebara, a nakon toga u predjelu leđa i ramena, pri čemu je oštećeni S. V. zadobio lake tjelesne povrede. Za navedeno krivično djelo osuđeni su kaznama zatvora u trajanju od po 6 mjeseci", saopštio je Osnovni sud.

"Nadalje, okrivljeni D. K. i V. P. su oslobođeni od optužbe da su izvršili krivično djelo nezakonit ribolov, pri čemu je sud našao da se u konkretnom ne radi o krivičnom djelu, već o prekršaju. Protiv navedene presude stranke imaju pravo na žalbu u roku od 8 dana od dana prijema pisanog otpravka presude, koji će se izraditi u zakonskom roku", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: