Izbor za sudije Višeg suda u Podgorici: Tužilac i sudije završile ispod crte

Tužilac Nikola Boričić i sudije Osnovnog suda u Baru Boris Bulatović, Valentina Vuković i Srđan Kosančić su imali ispod 15 bodova na testiranju

12494 pregleda 2 komentar(a)
Zgrada u kojoj se nalazi Viši sud u Podgorici, Foto: Boris Pejović
Zgrada u kojoj se nalazi Viši sud u Podgorici, Foto: Boris Pejović

Nakon sprovednih intervjua sa kandidatima za izbor tri sudije Višeg suda u Podgorici Sudski savjet je donio odluku da ne vrši izbor sudija, saopšteno je iz Sudskog savjeta.

Tužilac Nikola Boričić i sudije Osnovnog suda u Baru Boris Bulatović, Valentina Vuković i Srđan Kosančić su imali ispod 15 bodova na testiranju.

"Istovremeno donijeta je odluka da se raspiše javni oglas za popunjavanje četiri slobodna sudijska mjesta u višim sudovima. Na sjednici je data saglasnost na Pravilnik o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji Osnovnog suda u Pljevljima I-8 Su.br.1/24 od 14.02.2024. godine", navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, Savjet je konstatovao prestanak sudijske funkcije Radomanu Kneževiću, sudiji Suda za prekršaje u Bijelom Polju, na lični zahtjev.

"Odlučeno je da se raspiše interni oglas za popunjavanje upražnjenog mjesta u Sudu za prekršaje u Bijelom Polju, dobrovoljnim premještanjem sudije iz jednog u drugi sud za prekršaje", zaključuje se.

Bonus video: