Pretresi na Cetinju: Uhapšene četiri osobe za jednom se traga

Iz Uprave policije su rekli da će uhapšeni u zakonskom roku biti sprovedeni na dalju nadležnost Osnovnom državnom tužilaštvu na Cetinju, te da se u evidencijama Uprave policije vode kao operativno interesantna lica bliska jednoj kriminalnoj grupi

11719 pregleda 6 komentar(a)
Cetinje, Foto: Shutterstock
Cetinje, Foto: Shutterstock

M.B. (29), V.K (34), P.K (20), M.K. (35) uhapšeni su danas na Cetinju zbog sumnje da su izvršili krivična djela nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija, dok se za M.M. (42) traga zbog sumnje da je izvršio isto krivično djelo.

Iz Uprave policije je saopšteno da su službenici Sektora za borbu protiv kriminala zajedno sa službenicima Regionalnog centra bezbjednosti "Centar" uz podršku taktičkih jedinica Sektora policije posebne namjene jutros pretresli više objekata koje koriste članovi organizovanih kriminalnih grupa i bezbjednosno interesantnih lica, i sa njima povezanih lica, na više lokacija na teritoriji Cetinja.

"Sveukupne aktivnosti u planiranoj i sinhronizovanoj akciji rezultirale su lišenjem slobode četiri lica i podnošenjem krivičnih prijava protiv pet lica. Službenici Sektora za borbu protiv kriminala i Regionalnog centra bezbjednosti 'Centar' aktivnost su izveli na osnovu operativno taktičkih mjera i radnji u saradnji sa Forenzičkim centrom u Danilovgradu, a u koordinaciji sa Višim kao i Osnovnim državnim tužilastvom na Cetinju, tokom sveobuhvatne policijsko- tužilačke istrage, koja je proistekla kao rezultat istraga u krivičnim predmetima iz prethodnog perioda", ističe se u saopštenju.

Iz Uprave policije su rekli da se osnovano sumnja da su M.B. (29), V.K (34), P.K (20), M.K. (35), kao i M.M. (42), izvršili krivična djela nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija.

"Po nalogu osnovnog državnog tužioca sva četiri lica su lišena slobode, dok M.M. nije pronađen i u odnosu na njega se sprovode potražne mjere i radnje u cilju lociranja i lišenja slobode", piše u saopštenju.

Iz Uprave policije su rekli da će uhapšeni u zakonskom roku biti sprovedeni na dalju nadležnost Osnovnom državnom tužilaštvu na Cetinju, te da se u evidencijama Uprave policije vode kao operativno interesantna lica bliska jednoj kriminalnoj grupi.

"Službenici Uprave policije - Sektora za borbu protiv kriminala nastavljaju odlučnu borbu i intenzivne aktivnosti na svim nivoima, u cilju sprečavanja, otkrivanja i rasvjetljavanja krivičnih djela i stvaranja povoljnog bezbjednosnog ambijenta za građane na teritoriji Crne Gore", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: