Božoviću određeno zadržavanje do 72 sata

Božović je uhapšen jutros na kapiji Uprave za izvršenje krivičnih sankcija u Spužu (UIKS)

41302 pregleda 13 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 12.04.2024. 22:39h

Jednom od osnivača kavačkog klana Igoru Božoviću (53) određeno je zadržavanje do 72 sata.

Božovića je večeras saslušao specijalni tužilac Miroslav Turković.

Božović je uhapšen jutros na kapiji Uprave za izvršenje krivičnih sankcija u Spužu (UIKS).

Službenici Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO) sačekali su Božovića na izlasku iz pritvora, a uhapšen je po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT), koje je protiv njega podiglo nekoliko optužnica i vodi nekoliko krivičnih istraga zbog stvaranja kriminalne organizacije.

Božoviću je jutros istekao trogodišnji pritvor jer je sa sinom Vladimirom uhapšen 12. aprila 2021. godine u Portugalu, po potjernici NCB Interpol Podgorica.

Pred Višim sudom u Podgorici vodi se postupak protiv Božovića i Slobodana Kašćelana zbog optužbi da su krajem maja 2010. godine organizovali kriminalnu grupu čiji su se članovi bavili švercom droge, iznudama, zelenašenjem, pranjem novca i davanjem mita.

Vijeće Višeg suda u Podgorici je optuženom Kotoraninu donijelo rješenje o isteku pritvora jer je članom 179 Zakona o krivičnom postupku ograničeno da pritvor može najduže da traje tri godine bez prvostepene presude.

Božović je u aprilu 2021. uhapšen na Pirinejima, a nakon što je za njim još 2017. godine raspisana međunarodna potjernica, zbog više teških krivičnih djela.

Bonus video: