Kod Podgoričanina našli oko 26 kilograma marihuane, pušten da se brani sa slobode

Ljucović je uhapšen ranije danas na području Kučkih korita

22433 pregleda 34 reakcija 34 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 13.04.2024. 19:08h

Podgoričanin Nikola Ljucović (33) sa slobode će se braniti optužbi za krijumčarenje marihuane, saznaju Vijesti.

Ljucović je uhapšen ranije danas na području Kučkih korita, nakon što su pripadnici Granične policije kod njega pronašli oko 26 kilograma marihuane.

Nakon saslušanja u Višem državnom tužilaštvu pušten je da se brani sa slobode.

Prema saznanjima Vijesti, graničari su rano jutros primjetili dvije osobe kako iz pravca Albanije, noseći džakove, idu ka Koritima i ulaze u jednu vikendicu.

Navodno, sa džakovima droge u tu kuću ušli su oko 4 sata, a pola sata kasnije Ljucović ih je ispratio ka Albaniji. Nedugo potom graničari i inspektori za borbu protiv droga upali su u vikendicu Ljucovića i uhapsili ga.

Branilac Ljucovića, advokat Mirko Bogićević, potvrdio je za Vijesti da je taj Podgoričanin priveden rano jutros.

"Moj branjenik rano jutros priveden je nakon što su ovlašćeni policijski službenici, u vikendici na Koritima, pronašli marihuanu u količini od 25 kilograma. Nakon saslušanja u Višem državnom tužilaštvu pušten je da se brani sa slobode", kazao je Bogićević.

Oglasila se i Uprava policije.

"Službenici Sektora granične policije su, preduzimajući planske operativno-taktičke mjere i radnje, uočili dva nepoznata lica koja, krećući se iz pravca Republike Albanije, na leđima nose džakove koje su nakon ulaska na teritoriju Crne Gore u mjestu Kučka korita, predali N.Lj. (33). Uz konsultaciju sa tužiocem u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici izvršen je pretres vikendice koju koristi N.Lj. u gore pomenutom mjestu, kojom prilikom su pronađena dva džaka sa sadržajem biljne materije zelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana, ukupne težine oko 26 kilograma", navodi se u saopštenju.

Kazali su da je osumnjičeni uhapšen zbog sumnje da je počinio krivično djelo - neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Bonus video: