Bečić: Hapšenja Lazovića i Katnića dokaz da niko više nikada neće biti jači od države

"Poslednjih dana prilikom posjete Specijalnom policijskom odeljenju, nakon toga Briselu, kao i u poslednjim medijskim istupima u zemlji, tvrdio sam da u Crnoj Gori više nema nedodirljivih i da zahvaljujuči odličnoj saradnji bezbjednosnog sektora, SDT-a i EUROPOLA svjedočimo impresivnim svakodnevnim rezultatima na polju odlučne borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije"

28386 pregleda 25 reakcija 25 komentar(a)
Bečić, Foto: Vlada Crne Gore
Bečić, Foto: Vlada Crne Gore

Hapšenje i procesuiranje bivšeg glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića i bivšeg visokog policijskog funkcionera Zorana Lazovića je dokaz da niko više nikada neće biti jači od države i da nema zaštićenih i nedodirljivih.

To je saopštio potpredsjednik Vlade i koordinator organa obavještajno bezbjednosnog sektora Aleksa Bečić.

Lazovića i Katnića jutros su uhapsili službenici Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO) po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT), koje ih sumnjiči za stvaranje kriminalne organizacije i zloupotrebu službenog položaja.

"Poslednjih dana prilikom posjete Specijalnom policijskom odeljenju, nakon toga Briselu, kao i u poslednjim medijskim istupima u zemlji, tvrdio sam da u Crnoj Gori više nema nedodirljivih i da zahvaljujuči odličnoj saradnji bezbjednosnog sektora, SDT-a i EUROPOLA svjedočimo impresivnim svakodnevnim rezultatima na polju odlučne borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije. Današnje hapšenje i procesuiranje bivšeg GST-a Milivoja Katnića i bivšeg visokog policijskog funkcionera Zorana Lazovića je najbolja potvrda navedenog, odnosno dokaz da niko više nikada neće biti jači od države, da nema zaštićenih i nedodirljivih i da nema tog pokušaja koji može poremetiti povjerenje i kvalitetnu saradnju bezbjednosnog sektora, SDT-a i EUROPOLA", saopštio je Bečić.

Kazao je da će sa ministrom unutrašnjih poslova u ponedjeljak otputovati u posjetu sjedištu EUROPOLA.

"Čestitke svim hrabrim pripadnicima bezbjednosnog sektora i specijalnog državnog tužilaštva koji su kvalitetno i predano radili na pripremi, kao i današnjoj realizaciji akcije i pomenutog slučaja. Ponosan sam kao koordinator organa obavještajno-bezbjednosnog sektora i potpredsjednik Vlade za bezbjednost na vašu posvećenost, hrabrost i odlučnost da ovu prelijepu zemlju očistimo od organizovanog kriminala i korupcije. Nastavljamo beskompromisno, timski i odlučno jer borba za zemlju jakih institucija i vladavine prava je najveća patriotska dužnost", saopštio je Bečić.

Bonus video: