Odloženo suđenje za ubistvo Šarovića, sud raspisao potjernicu sa Šiljem

"Od prethodnog ročišta nisam mogao da stupim u kontakt sa njim", kazao je advokat Damir Lekić

9165 pregleda 44 reakcija 1 komentar(a)
Viši sud u Podgorici (arhiva), Foto: Luka Zeković
Viši sud u Podgorici (arhiva), Foto: Luka Zeković

Predsjednica krivičnog vijeća, sudija Milena Matović, danas je izdala naredbu za raspisivanje potjernice za okrivljenim Dušanom Šiljem, optuženim za ubistvo Stefana Šarovića, jer se nije pojavio na zakazanom suđenju u Višem sudu u Podgorici.

Branilac okrivljenog, advokat Damir Lekić, rekao je "Vijestima" da je Šilj ranije bio odsutan sa suđenja usljed bolesti.

"Od prethodnog ročišta nisam mogao da stupim u kontakt sa njim", kazao je branilac.

Kako nije bilo uslova za održavanje ročišta za održavanje glavnog pretresa, sudija Matović je odložila nastavak suđenja za 13. maj.

Prema navodima optužnice, okrivljeni Šilj i Nikola Ivović optuženi su za ubistvo Stefana Šarovića 6. juna 2019. godine, kod vile "Akacija" u Đenovićima.

Šilj se tereti da je zajedno sa Ivovićem na podmukao način ubio Šarovića. Njima se na teret stavlja da su počinili krivična djela teško ubistvo i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Nakon zajedničkog boravka sa Šarovićem u ugostiteljskom objektu „Kaskara”, iskoristili su njegovo povjerenje i prijateljstvo i predložili mu da ih prati. U optužnici je navedeno da su okrivljeni dolaskom u dvorište kompleksa “Akacija”, iz prethodno pripremljenog oružja, u Šarovića ispalili više hitaca, zatim su se motociklom uputili lokalnim putem i pobjegli.

Bonus video: