Kontrola optužnice protiv navodnog policijskog narko kartela 9. maja

SDT je početkom aprila Višem sudu ponovo predao optužnicu koja im je bila vraćena na doradu.

6500 pregleda 3 komentar(a)
Viši sud u Podgorici (arhiva), Foto: Boris Pejović
Viši sud u Podgorici (arhiva), Foto: Boris Pejović

Kontrola optužnice protiv navodnog policijskog narko kartela zakazana je za 9. maj, pred Višim sudom u Podgorici.

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) je početkom aprila Višem sudu ponovo predalo optužnicu koja im je bila vraćena na doradu.

SDT tereti nekadašnje i aktivne policajce Ljuba Milovića (40), Miletu Ojdanića (51), Ivana Stamatovića (40), Nebojšu Bugarina (43), Petra Lazovića (33), Marka Novakovića (37), Milana Popovića (40), Miloša Mišurovića (41), Vladimira Bajčetu (43), Gorana Stojanovića (40), Dejana Kneževića (50) i Darka Kneževića (44) da su u kriminalnim poslovima sarađivali sa predsjednikom Opštine Budva Milom Božovićem (46), šefom kavačkog klana Radojem Zvicerom (41) i Božidarom Jabučaninom (46), Aleksandrom Kekovićem (31), Draženom Milovićem (36), Filipom Zindovićem (34) koji se ranije prezivao Kljajević, Ivanom Nikolićem (37), Tihomirom Adžićem (38), Ivanom Mijatovićem (38) i više NN lica.

Novim aktom, SDT je tu grupu optužilo za stavaranje kriminalne organizacije, pranje novca, neovlašćenu proizvodnju, držanje i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Bivšeg pomoćnika direktora Uprave policije Dejana Kneževića terete za odavanje tajnih podataka i zloupotrebu službenog položaja.

"Specijalno državno tužilaštvo je, Specijalnom odjeljenju za suđenje za krivična djela organizovanog kriminala, korupcije, terorizma i ratnih zločina Višeg suda u Podgorici, danas predalo optužnicu protiv 21 okrivljenog lica i to protiv: Lj.M., M.O., I.S., N.B., P.L., M.P., B.J., M.M., A.K., V.B., G.S., D.M., F.Z., I.N., T.A., M.N., D.K., M.B., za krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, protiv Lj.M., M.O., I.S., N.B., P.L., M.P., B.J., M.M., A.K., V.B., M.N., R.Z., D.M., F.Z., M.B. i I.M., za krivična djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga - oko 4 t i 300 kg kokaina, protiv Lj.M., I.S., M.O., B.J. i M.N., za krivična djela pranje novca - oko sedam miliona eura, protiv M.M., A.K. i Lj.M., za krivična djela izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, protiv D.K., za krivična djela odavanje tajnih podataka i protiv D.K., za krivično djelo zloupotreba službenog položaja, izvršena u periodu od 2019. do februara 2021. godine, u Crnoj Gori, ali i pojedinim državama Evrope i Južne Amerike", saopštio je ranije državni tužilac i portparol SDT-a Vukas Radonjić.

"U optužnici je predloženo da se okrivljenima M.O., M.P., V.B., T.A., M.B., M.M., G.S. i I.M., produži pritvor, a da se okrivljenima Lj.M., R.Z., M.N., I.S., A.K., I.N., N.B., B.J., D.M. i F.Z., koji su u bjekstvu i za kojima su raspisane međunarodne potjernice, sudi u odsustvu", naveo je Radonjić.

Bonus video: