Budva: Pretresi u zgradi gdje stanove imaju Lazović, Tomčić, Mijajlović i Ubović

Više od 20 policijskih službenika i policajaca, što u civilu, što u fantomkama ušlo je jutros ponovo u zgradu gdje su i prije dva dana vršili pretrese

46376 pregleda 74 reakcija 67 komentar(a)
Zgrada u kojoj se vrše pretresi, Foto: Vuk Lajović
Zgrada u kojoj se vrše pretresi, Foto: Vuk Lajović

Pripadnici Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO) uz asistenciju pripadnika Sektora posebne namjene od jutros vrše pretrese u zgradi nadomak Starog grada u Budvi u kojoj stanove imaju članovi porodice uhapšenog bivšeg funkcionera Uprave policije Zorana Lazovića.

Više od 20 policijskih službenika i policajaca, što u civilu, što u fantomkama ušlo je jutros ponovo u ovu zgradu gdje su i prije dva dana vršili pretrese.

Riječ je o luksuznoj zgradi gdje na poslednjim spratovima stanove imaju Lazović, ali i policijski funkcioner Zoran Tomčić, kao i biznismen Aleksandar Aco Mijajlović, te vlasnik kompanije "Bemax" Ranko Ubović.

Nekadašnji pomoćnik direktora Uprave policije Lazović i bivši glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić uhapšeni su u nedjelju, a Specijalno državno tužilaštvo (SDT) ih tereti da su počinili krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i zloupotreba službenog položaja, odnosno da su beogradskim kriminalcima Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću pomogli ukidanjem zabrane ulaska u Crnu Goru...

Njima je određen pritvor do 30 dana, zbog opasnosti od bjekstva i mogućeg uticaja na svjedoke.

Oni su sinoć saslušani kod sudije za istragu Gorana Šćepanovića, povodom zahtjeva SDT-a da im se odredi pritvor.

Bonus video: